Chińskie wynalazki

alambert
Posty: 15
Rejestracja: wt sty 05, 2021 6:49 pm

ndz sty 10, 2021 6:57 pm

Dziękuję z a podpowiedź - udało mi się wgrać soft , ale jak to zwykle jest jest jedno ale
Moduł po wstępnej konfiguracji , łączy mi się z WiFi ale już nie łączy się z serwerem
W oknie konfiguracji brakuje mi pól
"Identyfikator lokalizacji"
"Hasło"
Załączniki
esp.JPG
esp.JPG (65.01 KiB) Przejrzano 361 razy
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1635
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz sty 10, 2021 7:03 pm

Od kilku miesięcy zmieniony został sposób dodawania urządzeń i nie ma potrzeby wpisywania lokalizacji i hasła do niej.
Włącz w Cloud rejestrowanie urządzeń.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
alambert
Posty: 15
Rejestracja: wt sty 05, 2021 6:49 pm

ndz sty 10, 2021 7:05 pm

Przepraszam
Juz jest OK
alambert
Posty: 15
Rejestracja: wt sty 05, 2021 6:49 pm

pn sty 11, 2021 12:12 pm

To jeszcze jedno pytanie
Czy to prawidłowo że LED cały czas miga na zielono - niezależnie czy mam ustawioną kontrolę LED na TAK czy NIE
lukfud
Posty: 796
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn sty 11, 2021 12:53 pm

alambert pisze:
pn sty 11, 2021 12:12 pm
To jeszcze jedno pytanie
Czy to prawidłowo że LED cały czas miga na zielono - niezależnie czy mam ustawioną kontrolę LED na TAK czy NIE
Tak, migać będzie zawsze jeśli moduł nie osiągnie statusu: Zarejestrowany i gotowy (stabilne połączenie z wifi i serwerem).
alambert
Posty: 15
Rejestracja: wt sty 05, 2021 6:49 pm

pn sty 11, 2021 1:50 pm

Tylko że u mnie miga nawet jak jest połączony z serwerem
Można nim sterować a dioda miga
lukfud
Posty: 796
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn sty 11, 2021 2:09 pm

alambert pisze:
pn sty 11, 2021 1:50 pm
Tylko że u mnie miga nawet jak jest połączony z serwerem
Można nim sterować a dioda miga
A to nie powinna. Prześlij mi proszę krótki filmik nagrany telefonem.
alambert
Posty: 15
Rejestracja: wt sty 05, 2021 6:49 pm

wt sty 12, 2021 9:32 pm

Witam
Jednak się połaczyło i dioda działa poprawnie , ale, ale
Moge sterowac dioda załacz wyłącz ale nie przekażnikiem
lukfud
Posty: 796
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt sty 12, 2021 10:16 pm

alambert pisze:
wt sty 12, 2021 9:32 pm
Witam
Jednak się połaczyło i dioda działa poprawnie , ale, ale
Moge sterowac dioda załacz wyłącz ale nie przekażnikiem
Zajrzyj na link, który wkleiłem wcześniej. Wyłącz kontrolę led i ustaw typ przekaźnika.
alambert
Posty: 15
Rejestracja: wt sty 05, 2021 6:49 pm

śr sty 13, 2021 7:53 am

A jednak na drugim egzemplarzu powtórzyło się
Dioda miga cały czas , status ma zalogowany i podłączony zarówno na samym module jak i na Supla Cloud
niby można nim sterować ale nie ma żadnej reakcji ani przekaźnika ani diody
Filmik niestety za duży aby go załączyć więc link poniżej
https://pliki.kmpsp.gda.pl/owncloud/s/YWMk3NOd1X7ccw4
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”