Chińskie wynalazki

alambert
Posty: 15
Rejestracja: wt sty 05, 2021 6:49 pm

śr sty 13, 2021 7:57 am

Dopiero jak wysłałem post odświeżyła mi się strona - po południu sprawdzę link i dam znać.
alambert
Posty: 15
Rejestracja: wt sty 05, 2021 6:49 pm

czw sty 14, 2021 8:45 pm

Witam
Powoli się poddaje
Mam dwa identyczne moduły, i oba zachowują się odmiennie przy identycznych ustawieniach
- Kontrola LED - nie
- Typ przekaźnika Relay
- typ przycisku "monostabilny"
- domyślny stan wyłączony
- status LED - wyłączony
- ilość wirtualnych - 0

Jak przełączę do Supli to łączą się od razu - dioda LED miga szybko tak jak na wcześniejszym filmiku
Oba moduły widoczne sa w SUPLI i można nimi sterować - zmienia się stan wizualizacji n a serwerze SUPLA
Tylko że jeden przełącza przekaźnik ,a drugi już nie
W obu przypadkach naciśnięcie przycisku nie tylko nic nie robi z przekaźnikiem ale powoduje rozłączenie z SUPLĄ i przejście w tryb konfiguracji
lukfud
Posty: 796
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw sty 14, 2021 8:47 pm

alambert pisze:
czw sty 14, 2021 8:45 pm
Witam
Powoli się poddaje
W prywatnej wiadomości wysłałem Ci numer telefonu, zadzwoń do mnie, zobaczymy co da się zrobić.

/Edit/

Moja wina, nie dodałem pullup na przycisku - poprawka załatwiła sprawę.
Podmieniłem także binarkę: viewtopic.php?p=84855#p84855
dobo
Posty: 321
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm
Lokalizacja: Nadarzyn

ndz sty 17, 2021 8:45 pm

Znalezione
ESP z koszykiem na 18650
https://pl.aliexpress.com/item/40005397 ... SYIxu&mp=1
dogu18
Posty: 151
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

wt sty 19, 2021 2:51 pm

elmaya pisze:
pn lis 09, 2020 5:42 pm
this model uses "WB2S" so it is incompatible
A myślał ktoś zrobić adapter z tego modułu na Esp?? rozwiązało by to problem wielu elementów ze stajni tuya
flowerek
Posty: 225
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

wt sty 19, 2021 8:37 pm

Ktos moze próbował osuplować taki zawór...zastanawiam się nad zakupem...ale nie chcialbym sterowac z chinskiego clouda 😀



https://a.aliexpress.com/_BPlran
Załączniki
Screenshot_20210119-213911_AliExpress.jpg
Screenshot_20210119-213911_AliExpress.jpg (387.28 KiB) Przejrzano 188 razy
11xSRW-01, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, 1xSonoff Dual
elmaya
Posty: 1125
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt sty 19, 2021 8:57 pm

flowerek pisze:
wt sty 19, 2021 8:37 pm
Ktos moze próbował osuplować taki zawór...zastanawiam się nad zakupem...ale nie chcialbym sterowac z chinskiego clouda 😀



https://a.aliexpress.com/_BPlran
https://templates.blakadder.com/irrigat ... _BQ05.html

GPIO # Component
GPIO00 Button1
GPIO12 Relay1
GPIO13 LedLink

bLwBEhg.jpg
bLwBEhg.jpg (416 KiB) Przejrzano 178 razy
flowerek
Posty: 225
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

śr sty 20, 2021 6:04 am

Jak Ty tego szukasz ? 😀

Zamowiłem 1 szt za 82 zl. Jak przyjdzie bede suplowal. Zobsczymy co z tego wyjdzie
A jest jakis soft ktoty pozwoliłby na załaczenie przekażnika na wybrany czas np 60 min, 120min. Tak żeby zamknięcie zaworu nastąpilo automatycznie?
11xSRW-01, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, 1xSonoff Dual
lukfud
Posty: 796
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr sty 20, 2021 7:12 am

flowerek pisze:
śr sty 20, 2021 6:04 am
Jak Ty tego szukasz ? 😀
Zamowiłem 1 szt za 82 zl. Jak przyjdzie bede suplowal. Zobsczymy co z tego wyjdzie
A jest jakis soft ktoty pozwoliłby na załaczenie przekażnika na wybrany czas np 60 min, 120min. Tak żeby zamknięcie zaworu nastąpilo automatycznie?
Na automacie schodowym możesz to ustawić, ale max 60 min.
bicker
Posty: 426
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

śr sty 20, 2021 8:29 am

lukfud pisze:
śr sty 20, 2021 7:12 am
flowerek pisze:
śr sty 20, 2021 6:04 am
Jak Ty tego szukasz ? 😀
Zamowiłem 1 szt za 82 zl. Jak przyjdzie bede suplowal. Zobsczymy co z tego wyjdzie
A jest jakis soft ktoty pozwoliłby na załaczenie przekażnika na wybrany czas np 60 min, 120min. Tak żeby zamknięcie zaworu nastąpilo automatycznie?
Na automacie schodowym możesz to ustawić, ale max 60 min.
viewtopic.php?f=18&t=6868
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”