Chińskie wynalazki

dobo
Posty: 240
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

pn sie 19, 2019 8:27 pm

Frog82 teraz wpadło mi jeszcze jedno możliwe działanie tego zestawu z uC.
uC może pracować jako elektroniczna blokada sygnału sterującego pracą Q1 może to polegać na tym, że w zależności co wskaże sensor (w tym wypadku kontaktron) stan otwarcia lub zamknięcia to sygnał sterujący z ESP zostanie przepuszczony przez uC lub nie.
Ale bez miernika by to zweryfikować i aby nie uwalić reszty raczej się nie obejdzie.

P.S. Ot taki pomysł wpadł mi po procentach na Weselu.
patryk051185
Posty: 50
Rejestracja: wt lut 19, 2019 6:45 am
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza / Jaworzno

wt sie 27, 2019 4:50 pm

Dzis dotarł do mnie nowy przełącznik mechaniczny z Wi-Fi. Działanie na takiej samej zasadzie jak sonoff touch. Pytanie czy do niego będzie pasował soft Supla dedykowany do sonoff touch?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
piotrh94
Posty: 21
Rejestracja: wt wrz 18, 2018 11:40 pm

sob wrz 07, 2019 8:23 pm

Taki sobie moduł na szynę DIN ciekawe czy da się go zasuplować ;)

https://pl.aliexpress.com/item/32979662 ... b201603_52
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

ndz wrz 08, 2019 4:39 pm

https://pl.aliexpress.com/item/32874285 ... 24b7730b67

Ciekawi mnie ten moduł, ktoś jakieś ma doświadczenie z tym ?
Pozdrawiam,
Tomek
piotrh94
Posty: 21
Rejestracja: wt wrz 18, 2018 11:40 pm

pn wrz 09, 2019 8:25 pm

tomek98 pisze:
ndz wrz 08, 2019 4:39 pm
https://pl.aliexpress.com/item/32874285 ... 24b7730b67

Ciekawi mnie ten moduł, ktoś jakieś ma doświadczenie z tym ?
fajny moduł lecz dość głośny podczas przełączania
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

pn wrz 09, 2019 9:22 pm

piotrh94 pisze:
pn wrz 09, 2019 8:25 pm
tomek98 pisze:
ndz wrz 08, 2019 4:39 pm
https://pl.aliexpress.com/item/32874285 ... 24b7730b67

Ciekawi mnie ten moduł, ktoś jakieś ma doświadczenie z tym ?
fajny moduł lecz dość głośny podczas przełączania
Racja ale dla mnie to fajna alternatywa wyłącznika głównego gdzie potem zdalnie moge go włączyć :)
Pozdrawiam,
Tomek
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 914
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt wrz 10, 2019 5:10 am

Jeśli chcesz, aby można było go ponownie włączyć, to już nie będzie wyłącznik główny :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

sob wrz 14, 2019 10:22 am

Robert Błaszczak pisze:
wt wrz 10, 2019 5:10 am
Jeśli chcesz, aby można było go ponownie włączyć, to już nie będzie wyłącznik główny :D
Będzie jeśli zapewnię zasilanie podtrzymujące pracę modułu za pomocą np; UPS'a a ruter w domu mam z dodatkowym akumulatorem dzięki czemu nie przerwie mi dostępu do internetu.
Pozdrawiam,
Tomek
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 914
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob wrz 14, 2019 11:01 am

T wtedy taki wyłącznik zadziała zgodnie z założeniem :)

A pisałem to dlatego, że widziałem już kilka instalacji zdalnego wyłączania / załączania urządzeń sieciowych, gdzie urządzenie wykonawcze było zasilane z tego samego obwodu 230V, który był rozłączany przez to właśnie urządzenie :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
dobo
Posty: 240
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

pn wrz 16, 2019 6:23 pm

Przed chwilą odebrałem takie cudo.
.
Wi-Fi Switch Module.jpg
Wi-Fi Switch Module.jpg (1.21 MiB) Przejrzano 442 razy

Ogarniał może już ktoś ten wynalazek?
Link https://www.aliexpress.com/item/Wifi-Sm ... 5c0f4Xsl0G
ODPOWIEDZ