Chińskie wynalazki

dobo
Posts: 39
Joined: Sun Apr 07, 2019 8:14 pm

Mon Aug 19, 2019 8:27 pm

Frog82 teraz wpadło mi jeszcze jedno możliwe działanie tego zestawu z uC.
uC może pracować jako elektroniczna blokada sygnału sterującego pracą Q1 może to polegać na tym, że w zależności co wskaże sensor (w tym wypadku kontaktron) stan otwarcia lub zamknięcia to sygnał sterujący z ESP zostanie przepuszczony przez uC lub nie.
Ale bez miernika by to zweryfikować i aby nie uwalić reszty raczej się nie obejdzie.

P.S. Ot taki pomysł wpadł mi po procentach na Weselu.
patryk051185
Posts: 12
Joined: Tue Feb 19, 2019 6:45 am
Location: Dąbrowa Górnicza / Jaworzno

Tue Aug 27, 2019 4:50 pm

Dzis dotarł do mnie nowy przełącznik mechaniczny z Wi-Fi. Działanie na takiej samej zasadzie jak sonoff touch. Pytanie czy do niego będzie pasował soft Supla dedykowany do sonoff touch?

Image
Image
Image
piotrh94
Posts: 14
Joined: Tue Sep 18, 2018 11:40 pm

Sat Sep 07, 2019 8:23 pm

Taki sobie moduł na szynę DIN ciekawe czy da się go zasuplować ;)

https://pl.aliexpress.com/item/32979662 ... b201603_52
tomek98
Posts: 52
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Sun Sep 08, 2019 4:39 pm

https://pl.aliexpress.com/item/32874285 ... 24b7730b67

Ciekawi mnie ten moduł, ktoś jakieś ma doświadczenie z tym ?
Pozdrawiam,
Tomek
piotrh94
Posts: 14
Joined: Tue Sep 18, 2018 11:40 pm

Mon Sep 09, 2019 8:25 pm

tomek98 wrote:
Sun Sep 08, 2019 4:39 pm
https://pl.aliexpress.com/item/32874285 ... 24b7730b67

Ciekawi mnie ten moduł, ktoś jakieś ma doświadczenie z tym ?
fajny moduł lecz dość głośny podczas przełączania
tomek98
Posts: 52
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Mon Sep 09, 2019 9:22 pm

piotrh94 wrote:
Mon Sep 09, 2019 8:25 pm
tomek98 wrote:
Sun Sep 08, 2019 4:39 pm
https://pl.aliexpress.com/item/32874285 ... 24b7730b67

Ciekawi mnie ten moduł, ktoś jakieś ma doświadczenie z tym ?
fajny moduł lecz dość głośny podczas przełączania
Racja ale dla mnie to fajna alternatywa wyłącznika głównego gdzie potem zdalnie moge go włączyć :)
Pozdrawiam,
Tomek
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 336
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Tue Sep 10, 2019 5:10 am

Jeśli chcesz, aby można było go ponownie włączyć, to już nie będzie wyłącznik główny :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
tomek98
Posts: 52
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Sat Sep 14, 2019 10:22 am

Robert Błaszczak wrote:
Tue Sep 10, 2019 5:10 am
Jeśli chcesz, aby można było go ponownie włączyć, to już nie będzie wyłącznik główny :D
Będzie jeśli zapewnię zasilanie podtrzymujące pracę modułu za pomocą np; UPS'a a ruter w domu mam z dodatkowym akumulatorem dzięki czemu nie przerwie mi dostępu do internetu.
Pozdrawiam,
Tomek
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 336
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sat Sep 14, 2019 11:01 am

T wtedy taki wyłącznik zadziała zgodnie z założeniem :)

A pisałem to dlatego, że widziałem już kilka instalacji zdalnego wyłączania / załączania urządzeń sieciowych, gdzie urządzenie wykonawcze było zasilane z tego samego obwodu 230V, który był rozłączany przez to właśnie urządzenie :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
dobo
Posts: 39
Joined: Sun Apr 07, 2019 8:14 pm

Mon Sep 16, 2019 6:23 pm

Przed chwilą odebrałem takie cudo.
.
Wi-Fi Switch Module.jpg
Wi-Fi Switch Module.jpg (1.21 MiB) Viewed 84 times

Ogarniał może już ktoś ten wynalazek?
Link https://www.aliexpress.com/item/Wifi-Sm ... 5c0f4Xsl0G
Post Reply