Problem z logowaniem do aplikacji z WiFi

Mike
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

wt lis 06, 2018 4:16 pm

Witam

Mam problem z łączeniem się z aplikacją w telefonie przy użyciu sieci wifi. Tylko czasami uda mi się ją włączyć. W większości pokazuje mi sie żółty ekran. Nie ma natomiast problemu jeżeli łączę się przy użyciu sieci komórkowej. :cry:
Czy ktoś miał podobny problem?
Telefon iPhone 8, aplikacja Supla na iOS.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10069
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lis 06, 2018 4:37 pm

Co masz na tym "żółtym" ekranie ?
Mike
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

wt lis 06, 2018 5:41 pm

Adres serwera nie został znaleziony.
Załączniki
Adres serwera...
Adres serwera...
49289002-D0CC-4E6A-B278-7DACB77E0F8C.png (69.51 KiB) Przejrzano 3291 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10069
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lis 06, 2018 5:51 pm

Sprawdź dns-y w routerze.
Ustaw najlepiej na 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Mike
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

wt lis 06, 2018 9:02 pm

To są DNSy od Orange? Bo ja mam internet radiowy. Najgorsze, że nie widzę w swoim routerze Tenda opcji dodania swoich DNSów :oops:
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10069
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lis 06, 2018 9:05 pm

Jeszcze sprawdź czy z Twojej sieci masz dostęp do cloud.supla.org:2016
Mike
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

wt lis 06, 2018 9:24 pm

cloud.supla.org:2016 - nie można otworzyć tej strony

cloud.supla.org/2016 - otwiera stronę logowania
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10069
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lis 06, 2018 9:45 pm

Z przegldarki nie sprawdzisz. Użyj

telnet cloud.supla.org 2016
Mike
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

śr lis 07, 2018 4:07 pm

Na kliencie telnet w win 10, na komputerze połączonym z routerem kablem wygląda to tak. Na drugim ekranie wygląda jakbym się połączył, ale wpisać nic nie idzie.
Załączniki
Zrzut ekranu (43).png
Zrzut ekranu (43).png (6.21 KiB) Przejrzano 3183 razy
Zrzut ekranu (42).png
Zrzut ekranu (42).png (12.47 KiB) Przejrzano 3183 razy
Mike
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

śr lis 07, 2018 4:53 pm

I niestety mój router Tenda F3 nie daje możliwości dodawania własnych DNSów przy Dynamicznym IP :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”