SonOff Switch - podłączony do pompki pieca CO - i jest problem

User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Dec 12, 2016 9:47 am

Użyj wersji
https://github.com/SUPLA/ESP8266/blob/m ... v1.8.2.zip

Przywraca stan po każdym restarcie / resecie / crash-u.
total9
Posts: 8
Joined: Sat Dec 10, 2016 6:40 pm

Wed Dec 14, 2016 2:19 pm

pzygmunt wrote:Użyj wersji
https://github.com/SUPLA/ESP8266/blob/m ... v1.8.2.zip

Przywraca stan po każdym restarcie / resecie / crash-u.
Tylko ze ta wersja programu jest z czujnikiem temp., a ja mam Sonoffa bez czujnika. Bedzie to pasowac?
User avatar
wojtas567
Posts: 1778
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Dec 14, 2016 2:26 pm

Wyłączysz w ustawieniach na chmurze
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posts: 1378
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Wed Dec 14, 2016 3:00 pm

Sugeruję wgranie softu skompilowanego z flagą ...RESTORE_FORCE ponieważ samo RESTORE przywraca stan przy zwykłym zaniku napięcia, a w przypadku resetu z innych powodów stan z przed resetu nie będzie przywrócony.
total9
Posts: 8
Joined: Sat Dec 10, 2016 6:40 pm

Wed Dec 14, 2016 7:42 pm

Zybi wrote:Sugeruję wgranie softu skompilowanego z flagą ...RESTORE_FORCE ponieważ samo RESTORE przywraca stan przy zwykłym zaniku napięcia, a w przypadku resetu z innych powodów stan z przed resetu nie będzie przywrócony.
Nie mam takiej kompilacji, jak mozesz dac linka do takiego softu to zapodaj,

obecnie wrzucilem wersje --> sonoff_ds18b20_v1.8.2
jak ona sie nie sprawdzi to sprobuje z ta co ty sugerujesz.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Dec 14, 2016 7:51 pm

Ta wersja do której link podałem ma FORCE-a
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Dec 14, 2016 7:52 pm

... na 99% ;)
total9
Posts: 8
Joined: Sat Dec 10, 2016 6:40 pm

Thu Dec 15, 2016 4:26 pm

pzygmunt wrote:Ta wersja do której link podałem ma FORCE-a
Potwierdzam, wersja podana w linku wyżej sprawdziła się u mnie. Wczesniej przy zanikach prądu oraz innych możliwych przyczynach Sonoff sam się wylaczal.
Po wgraniu powyzszego softu wszystko jest ok i działa bezbłędnie.
Post Reply