Sonoff basic na esp8285

Awatar użytkownika
4-control
Posty: 9
Rejestracja: czw gru 20, 2018 11:12 am

śr gru 26, 2018 2:57 pm

wita00 pisze:
ndz gru 23, 2018 11:22 pm
Działa ta płytka z multiboardem wystarczy podlutować czujnik pod wyjście io2 od spodu płytki i ustawic moduł s2x plus na gpio1 ustawisz dht22 gpio2 db18s20 i gpio3 sensor i hula :) też miałem problem z wyswietlaniem temp
Faktycznie działa. Dzięki za pomoc!
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pt gru 28, 2018 10:43 am

Wie ktos jak to przerobic na wyjscie bezpotencjalowe?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

wt sty 01, 2019 11:40 am

Gucio2607. pisze:
pt gru 28, 2018 10:43 am
Wie ktos jak to przerobic na wyjscie bezpotencjalowe?
z tego co się orientuję to najprościej wylutować przekaźnik wlutować go do góry nogami na przedłużeniu kablami i styki które on zwiera podłączyć do kostki na wyjściunie jestem pewien czy jeszcze jakieś ścieżki nie trzeba przeciąć
tomkowski
Posty: 90
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

wt sty 01, 2019 3:27 pm

Gucio2607. pisze:
pt gru 28, 2018 10:43 am
Wie ktos jak to przerobic na wyjscie bezpotencjalowe?
EDIT:

Usuwam poprzednią treść posta gdyż po dokładnym przyjrzeniu się modułowi zobaczyłem ścieżkę "L" od góry płytki.
Ścieżka ta łączy Input/L z nóżką przekaźnika oraz bezpiecznikiem ceramicznym przylutowanym przy samym przekaźniku.
Tym samym skuteczne odcięcie ścieżek zasilania od przekaźnika bez dodatkowych przeróbek NIE JEST MOŻLIWE

Przerobię jeden moduł i przygotuję opis ze zdjęciami.

Szczęśliwego nowego!
Ostatnio zmieniony śr sty 02, 2019 10:56 am przez tomkowski, łącznie zmieniany 2 razy.
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

wt sty 01, 2019 8:52 pm

Fajnie jak by było jakieś foto. A jak można to sprawdzić czy jest zrobione ok ? Np jakaś dioda na out ?
Jeki87
Posty: 84
Rejestracja: śr cze 21, 2017 10:29 am

śr sty 02, 2019 8:01 am

Witam czy ogarnął ktoś temat sensora w nowym basicu ???
Testowałem multiboard S2X
I tak
RX - nieraguje
Tx- reaguje ale nie wstaje gdy sensor jest zwarty
Giop2 -reaguje ale również nie wstaje gdy sensor jest zwarty
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 589
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

śr sty 02, 2019 8:19 am

Jakiego sensora?
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
tomkowski
Posty: 90
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr sty 02, 2019 9:30 am

Jeki87 pisze:
śr sty 02, 2019 8:01 am
Witam czy ogarnął ktoś temat sensora w nowym basicu ???
Testowałem multiboard S2X
I tak
RX - nieraguje
Tx- reaguje ale nie wstaje gdy sensor jest zwarty
Giop2 -reaguje ale również nie wstaje gdy sensor jest zwarty
Chodzi Ci np. o kontaktron?
Jeki87
Posty: 84
Rejestracja: śr cze 21, 2017 10:29 am

śr sty 02, 2019 2:53 pm

Sensor w sensie wyjście na zewnętrzny czujnik zwierny np.kontaktron
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 970
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr sty 02, 2019 3:08 pm

Tak mała uwaga , czujniki , sensory , kontaktrony podłączamy na wejście , przekaźniki , zawory na wyjście 😉
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
ODPOWIEDZ