Brama segmentowa - montaż kontraktonu ?

Zybi
Posty: 1444
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

ndz gru 30, 2018 2:22 pm

tcp pisze:
ndz gru 30, 2018 1:38 pm
Podpowie ktoś jak taki kontrakton zamontować ?

Np. takie cudo (Chińskie) za kilka dolców:
Daj linka do tego "cuda", bo u nas nie jest to tania rzecz.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz gru 30, 2018 2:30 pm

tcp pisze:
ndz gru 30, 2018 2:28 pm
Pierwsze lepsze - do supli ma być NO czy NC ?:
Bez znaczenia - ustawiasz w cloudzie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

ndz gru 30, 2018 2:38 pm

Zybi pisze:
ndz gru 30, 2018 2:22 pm
tcp pisze:
ndz gru 30, 2018 1:38 pm
Podpowie ktoś jak taki kontrakton zamontować ?

Np. takie cudo (Chińskie) za kilka dolców:
Daj linka do tego "cuda", bo u nas nie jest to tania rzecz.
Najtaniej znalazłem za około 28 zł i 30 dni czekania :)

https://pl.aliexpress.com/item/Wired-Me ... 54eb7d04ea
rocko
Posty: 11
Rejestracja: wt gru 19, 2017 1:07 pm

ndz gru 30, 2018 2:41 pm

Można tak
Załączniki
kontrakton.png
kontrakton.png (652.96 KiB) Przejrzano 1069 razy
Duch__
Posty: 697
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

ndz gru 30, 2018 2:44 pm

Ja taki montowałem bezpośrednio na prowadnicy. Jego obudowa umożliwia montaż bezpośrednio na podłodze przy krawędzi bramy, bo jest to tzw najazdowy i można po nim przejechać autem. Dodatkowo sprawdza się przy niskich temperaturach i nieogrzewanych garażach. Ja polecam https://alarmy-e.pl/magnetyczne/98-czuj ... &results=5, sklep w Opolu, towar na miejscu.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

ndz gru 30, 2018 2:57 pm

rocko pisze:
ndz gru 30, 2018 2:41 pm
Można tak
Właśnie byłem w garażu i o tym samym pomyślałem. Ale w takim przypadku trzeba by sonofa w pobliżu zainstalować bo do kontraktona jest kabel krótki.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7980
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz gru 30, 2018 3:00 pm

Kabel może być długi.
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

ndz gru 30, 2018 3:02 pm

Duch__ pisze:
ndz gru 30, 2018 2:44 pm
Ja taki montowałem bezpośrednio na prowadnicy.
Możesz to bardziej opisać albo jakieś foto ? Do prowadnicy część z przewodem ? A bez przewodu do ?
Duch__
Posty: 697
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

ndz gru 30, 2018 3:15 pm

Skrzydła. Foto dam jak zajade na budowe.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
ODPOWIEDZ