Brama segmentowa - montaż kontraktonu ?

tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

ndz gru 30, 2018 3:27 pm

Duch__ pisze:
ndz gru 30, 2018 3:15 pm
Skrzydła. Foto dam jak zajade na budowe.
Pewnie szyne masz bardzo nisko nad samą bramą. Nie tak jak kolega ma kilka postów wyżej. Jak będziesz mógl to zapodaj fotkę twojego rozwiązania.
Simono
Posty: 327
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

ndz gru 30, 2018 3:58 pm

Ja zamontowałem po prawej stronie na górze (patrząc od środka garażu). Tylko przewód mam na razie taśmami izolacyjnymi przyklejony do boku szyny prowadzącej, muszę go przytwierdzić klejem na gorąco. Skętka jak widać od szyny prowadzącej puszczona pod sufitem.
IMG_20181230_170222.jpg
IMG_20181230_170222.jpg (700.56 KiB) Przejrzano 981 razy
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

ndz gru 30, 2018 4:48 pm

Po dokładnym oblukaniu bramy znalazłem ciekawe miejsce do zamontowania kontraktonu blisko napędu po między tymi elementami (tylko czy ważne jest w jakim położeniu bramy kontarkton jest zwarty ?):
Załączniki
brama.png
brama.png (281.91 KiB) Przejrzano 969 razy
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz gru 30, 2018 4:59 pm

tcp pisze:
ndz gru 30, 2018 4:48 pm
(tylko czy ważne jest w jakim położeniu bramy kontarkton jest zwarty ?):
viewtopic.php?p=32079#p32079
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

ndz gru 30, 2018 5:50 pm

slawek pisze:
ndz gru 30, 2018 4:59 pm
tcp pisze:
ndz gru 30, 2018 4:48 pm
(tylko czy ważne jest w jakim położeniu bramy kontarkton jest zwarty ?):
viewtopic.php?p=32079#p32079
No tak :) ale w takim wypadku muszę kupić już odpowiedni ?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz gru 30, 2018 5:55 pm

Nie wiem jak to inaczej po polsku napisać: nie ma to najmniejszego znaczenia, bo działanie czujnika możesz "odwrócić" w cloudzie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

ndz gru 30, 2018 7:28 pm

Ok, wszystko jasne a co nie jasne to się wyjaśni.
Duch__
Posty: 691
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

ndz gru 30, 2018 8:51 pm

Mam zamontowane podobnie jak kolega Simono. Zaleta jest taka że brama lekko się odchyli (górny segment odejdzie od ściany) i już widać że brama otwarta. Jak zamontujesz przy podłodze to brama musi się unieść na około 5cm żeby magnes puścił co przy niedomkniętej bramie może wprowadzać w błąd.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Duch__
Posty: 691
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob sty 05, 2019 10:38 am

Wrzucam swoje rozwiązanie.
IMG_20190105_113321.jpg
IMG_20190105_113321.jpg (3.61 MiB) Przejrzano 845 razy
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

sob sty 05, 2019 10:42 am

I wszystko jasne. Przy jakiej największej odległości teki kontrakton zmienia status ? Na zdjęciu jest chyba 1-2 cm ? Macie troszkę inne rozwiązanie przy bramie bo ja mam ze sprężynami po bokach a u was jest wał naciągowy u góry.
ODPOWIEDZ