Brama segmentowa - montaż kontraktonu ?

tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sun Dec 30, 2018 3:27 pm

Duch__ wrote:
Sun Dec 30, 2018 3:15 pm
Skrzydła. Foto dam jak zajade na budowe.
Pewnie szyne masz bardzo nisko nad samą bramą. Nie tak jak kolega ma kilka postów wyżej. Jak będziesz mógl to zapodaj fotkę twojego rozwiązania.
Simono
Posts: 97
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Sun Dec 30, 2018 3:58 pm

Ja zamontowałem po prawej stronie na górze (patrząc od środka garażu). Tylko przewód mam na razie taśmami izolacyjnymi przyklejony do boku szyny prowadzącej, muszę go przytwierdzić klejem na gorąco. Skętka jak widać od szyny prowadzącej puszczona pod sufitem.
IMG_20181230_170222.jpg
IMG_20181230_170222.jpg (700.56 KiB) Viewed 370 times
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sun Dec 30, 2018 4:48 pm

Po dokładnym oblukaniu bramy znalazłem ciekawe miejsce do zamontowania kontraktonu blisko napędu po między tymi elementami (tylko czy ważne jest w jakim położeniu bramy kontarkton jest zwarty ?):
Attachments
brama.png
brama.png (281.91 KiB) Viewed 358 times
User avatar
slawek
Posts: 2078
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Dec 30, 2018 4:59 pm

tcp wrote:
Sun Dec 30, 2018 4:48 pm
(tylko czy ważne jest w jakim położeniu bramy kontarkton jest zwarty ?):
viewtopic.php?p=32079#p32079
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sun Dec 30, 2018 5:50 pm

slawek wrote:
Sun Dec 30, 2018 4:59 pm
tcp wrote:
Sun Dec 30, 2018 4:48 pm
(tylko czy ważne jest w jakim położeniu bramy kontarkton jest zwarty ?):
viewtopic.php?p=32079#p32079
No tak :) ale w takim wypadku muszę kupić już odpowiedni ?
User avatar
slawek
Posts: 2078
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Dec 30, 2018 5:55 pm

Nie wiem jak to inaczej po polsku napisać: nie ma to najmniejszego znaczenia, bo działanie czujnika możesz "odwrócić" w cloudzie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sun Dec 30, 2018 7:28 pm

Ok, wszystko jasne a co nie jasne to się wyjaśni.
User avatar
Duch__
Posts: 501
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Sun Dec 30, 2018 8:51 pm

Mam zamontowane podobnie jak kolega Simono. Zaleta jest taka że brama lekko się odchyli (górny segment odejdzie od ściany) i już widać że brama otwarta. Jak zamontujesz przy podłodze to brama musi się unieść na około 5cm żeby magnes puścił co przy niedomkniętej bramie może wprowadzać w błąd.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
Duch__
Posts: 501
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Sat Jan 05, 2019 10:38 am

Wrzucam swoje rozwiązanie.
IMG_20190105_113321.jpg
IMG_20190105_113321.jpg (3.61 MiB) Viewed 234 times
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sat Jan 05, 2019 10:42 am

I wszystko jasne. Przy jakiej największej odległości teki kontrakton zmienia status ? Na zdjęciu jest chyba 1-2 cm ? Macie troszkę inne rozwiązanie przy bramie bo ja mam ze sprężynami po bokach a u was jest wał naciągowy u góry.
Post Reply