Sterowanie głosem w całym domu

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8679
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sty 16, 2019 9:36 am

Dogada się w każdym obsługiwanym języku. Rzecz w tym, że musi najpierw Google zaakceptować nasze zgłoszenie.
Jerry91122
Posty: 46
Rejestracja: czw paź 18, 2018 5:05 pm

śr sty 16, 2019 1:56 pm

Jeżeli nie przeszkadza Ci sterowanie po angielsku to ifttt i linki bezpośrednie. Mam w domu dwa głośniki google home mini i 2 telefony z Androidem z dodana próbka voice match. Zauważyłem że głośniki i telefony się uzupełniają tzn nawet mogę powiedzieć np przy telefonie w innym pomieszczeniu : turn on lamp głośnik odpowiada i wykonuje akcje.
Pozdrawiam
W domku: sonoff, ROW-01, SRW-03, Supla Gate, ROW-07
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 144
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

śr sty 16, 2019 8:43 pm

Jerry91122 pisze:
śr sty 16, 2019 1:56 pm
Jeżeli nie przeszkadza Ci sterowanie po angielsku to ifttt i linki bezpośrednie. Mam w domu dwa głośniki google home mini i 2 telefony z Androidem z dodana próbka voice match. Zauważyłem że głośniki i telefony się uzupełniają tzn nawet mogę powiedzieć np przy telefonie w innym pomieszczeniu : turn on lamp głośnik odpowiada i wykonuje akcje.
Pozdrawiam
Ja cały czas pozostaje przy opinii, że nie jest dobrze uzyc do automatyki jeszcze IFTTT... Supla to supla, jak zdechnie to zaraz wstanie/ sam se podniesiesz ale jak ktoś ma naprawdę duzo schematów do ifttt wpiete i mu zdechna to jest lipa ;)
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
TTomasz
Posty: 20
Rejestracja: czw sty 17, 2019 7:10 pm

czw sty 17, 2019 7:14 pm

Ja z innej beczki. Dziś dostałem asystenta Google. Niby fajnie , ale obsługa skryptów glosem przestała działać :( czy ktoś ma tak samo ? Jak rozwiązać ten problem ?
TTomasz
Posty: 20
Rejestracja: czw sty 17, 2019 7:10 pm

czw sty 17, 2019 7:53 pm

Problem jest że stabilnością. Tzn po wyłączeniu i ponownym włączeniu SUPLA Voice czasem zadziała. Ale kolejnym razem nie działa... Do wczoraj było perfekcyjnie :(
Sebastianprorok
Posty: 13
Rejestracja: sob sty 12, 2019 4:36 pm

czw sty 17, 2019 8:23 pm

Też mam problem np jak mówię otwórz garaż to wyskakuje: Niestety nie rozpoznaje urządzenia podaj jego nazwę. Co dziwne tylko tal mam jak chce otworzyc garaż inne sonoffy dzialaja normalnie
TTomasz
Posty: 20
Rejestracja: czw sty 17, 2019 7:10 pm

pt sty 18, 2019 3:44 pm

Mam tel. Pixel 2XL gdy wywołuję asystenta to raz działa raz nie działa. Ale mogę wymusić ręcznie stare Google now i wtedy wszystko śmiga aż miło tak jak bylo. Jest jednak duży problem nie mogę tego wywołać bez dotykania telefonu :( na ok Google odpala się asystent który działa w kratkę :(
Załączniki
Screenshot_20190118-163933.png
Screenshot_20190118-163933.png (412.04 KiB) Przejrzano 1217 razy
Screenshot_20190118-163758.png
Screenshot_20190118-163758.png (2.98 MiB) Przejrzano 1217 razy
Screenshot_20190118-163840.png
Screenshot_20190118-163840.png (210.12 KiB) Przejrzano 1217 razy
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 144
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

sob sty 19, 2019 2:14 am

TTomasz pisze:
pt sty 18, 2019 3:44 pm
Mam tel. Pixel 2XL gdy wywołuję asystenta to raz działa raz nie działa. Ale mogę wymusić ręcznie stare Google now i wtedy wszystko śmiga aż miło tak jak bylo. Jest jednak duży problem nie mogę tego wywołać bez dotykania telefonu :( na ok Google odpala się asystent który działa w kratkę :(
Moze doinstaluj sobie asystenta z osobnej appki zobacz co bedzie ?
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
TTomasz
Posty: 20
Rejestracja: czw sty 17, 2019 7:10 pm

sob sty 19, 2019 7:09 am

Oddzielna apka nie pomogła. Najgorsze jest to że przestał już całkiem reagować na komendy głosowe :( dziwne jest to że u niektórych działa ok i innych z problemami a u mnie padlo całkiem.

Nic pozostaje czekać na Google Home lub Pan Wojtek coś wymyśli.

Widziałem, że wstępnie coś wykonał ale to dla mnie skomplikowane ;)
Szkoda bo działało idealnie
feszter
Posty: 80
Rejestracja: pn lip 30, 2018 7:36 pm
Lokalizacja: Wodzisław Śl.

sob sty 19, 2019 2:09 pm

Po ostatniej aktualizacji androida do ver. 9, ikona supli wygląda kiepsko :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”