sonoffy gubienie połączenia

tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sun Feb 17, 2019 10:12 am

pzygmunt wrote:
Wed Jan 23, 2019 8:30 am
"Domain not found" jak nie wpiszesz w ustawieniach wszystkich swoich urządzeń
Jeżeli w jednym zostanie nazwa domenowa to inne też będą się rozłączać ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 4996
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Feb 17, 2019 10:47 am

Nie sądzę
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sun Feb 17, 2019 12:30 pm

pzygmunt wrote:
Sun Feb 17, 2019 10:47 am
Nie sądzę
Mi został tylko przy bramie z nazwą domenową. Niestet inne w których jest wpisany DNS sie rozlanczają i zaraz łączą. W apce widać jak na chwile świecą na czerwono.
User avatar
pzygmunt
Posts: 4996
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Feb 17, 2019 12:33 pm

Co rozumiesz przez „wpisany dns”?
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sun Feb 17, 2019 2:02 pm

pzygmunt wrote:
Sun Feb 17, 2019 12:33 pm
Co rozumiesz przez „wpisany dns”?
No chodziło mi o IP a nie nazwę domenową. Faktycznie to nie dns. Na szybkości tak napisałem.
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Wed Feb 20, 2019 8:47 am

A czy logi z urządzeń można gdzieś podglądnąć ? Co może być jeszcze przyczyną rozłączania ? IP wpisane we wszystkich urządzeniach. Siła sygnału wifi w większości dobra - rozłącza się także urządzenie blisko routera.
User avatar
pzygmunt
Posts: 4996
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Feb 20, 2019 9:30 am

Tylko jak się podepniesz przez uart-a
iborkim
Posts: 27
Joined: Sat Jun 11, 2016 10:59 am

Wed Feb 20, 2019 9:46 am

U mnie urzadzenia znikały na chwile lub po zaniku napięcia nie potrafiły sie połaczyć. Pomogła wymiana AP.
Bezproblemowo od ponad pół roku działa na AP mikrotik uap-ac-lr, a w drugiej cześci domu ubiquiti air cube ac.
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Wed Feb 27, 2019 2:26 pm

Ja mam 2 routery i w obu miałem kanały wifi ustawione na Auto. Jak podglądnąłem w programie do diagnostyki wifi to jeden miał kanał 4 a drugi 4+2 (nie wiem co oznacza to +2). Zmieniłem z auto w obu routerach i jest lepiej. Mam problem z jednym Basicem przyrobionym na wyjście bez napięciowe do wł/wy kotła gazowego. Wifi jest słabe w pomieszczenie w którym jest więc zamierzam je wzmocnić i zobaczę wtedy.

Czy jedno dłuższe mrugnięcie na zielono to jest rozłączenie i połączenie z siecią WiFi ? Bo takie coś na nim zaobserwowałem.
User avatar
pzygmunt
Posts: 4996
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Feb 27, 2019 2:29 pm

Na to wygląda. Najlepiej sprawdzić czy to mrugnięcie oznaczało rozłączenie i ponowne połączenie w cloudzie. Tam masz datę ostatniego połączenia. Powinna być zgodna z momentem "mrugnięcia".
Post Reply