Niezależne sterowanie temperaturą w pomieszczeniach

tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 20, 2019 2:36 pm

Rchudy pisze:
śr lut 20, 2019 2:27 pm
tez super bez wiercenia , balem sie ze nie starczy miejsca miedzy bezpiecznikiem i przekaznikien :D
Wyszło około 1,5 mm. Bezpiecznie ?
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 20, 2019 2:38 pm

Gucio2607. pisze:
śr lut 20, 2019 1:36 pm
Wywal te zawory co masz i wstaw proste termostatyczne
Daj linka do takiego zaworu albo fotke tych twoich. Niewiem jak ci to weszło.
Gucio2607.
Posty: 457
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

śr lut 20, 2019 3:29 pm

Wykrecasz te zawory które masz na górnej listwie przycinasz rurę i wkręcasz te
Screenshot_20190220-152513.jpg
Screenshot_20190220-152513.jpg (365.73 KiB) Przejrzano 946 razy
Zakładasz złączkę na pex
Screenshot_20190220-152524.jpg
Screenshot_20190220-152524.jpg (418.31 KiB) Przejrzano 946 razy
I na całość np. to
Screenshot_20190220-152611.jpg
Screenshot_20190220-152611.jpg (308.99 KiB) Przejrzano 946 razy
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 20, 2019 3:59 pm

Nie wiem czy mi się drzwiczki od szafki zamkną... muszę kupić ten zawór i zobaczyć.

Od obecnego pexa ma około 8 cm do drzwiczek
Rchudy
Posty: 48
Rejestracja: ndz gru 31, 2017 1:18 pm
Lokalizacja: Madrid

śr lut 20, 2019 8:03 pm

na ukos 45º moze wejdzie
Rchudy
Posty: 48
Rejestracja: ndz gru 31, 2017 1:18 pm
Lokalizacja: Madrid

śr lut 20, 2019 9:48 pm

A tak ja zrobilem i terz dziala
Załączniki
WhatsApp Image 2019-02-20 at 21.57.47(1).jpeg
WhatsApp Image 2019-02-20 at 21.57.47(1).jpeg (191 KiB) Przejrzano 890 razy
WhatsApp Image 2019-02-20 at 21.57.47(3).jpeg
WhatsApp Image 2019-02-20 at 21.57.47(3).jpeg (176.29 KiB) Przejrzano 890 razy
WhatsApp Image 2019-02-20 at 22.12.20.jpeg
WhatsApp Image 2019-02-20 at 22.12.20.jpeg (91.14 KiB) Przejrzano 890 razy
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

pt lut 22, 2019 10:01 am

Rchudy pisze:
ndz lut 03, 2019 12:54 pm
Podłączanie termostatu włączania/wyłączania
Kocioł jest przystosowany do podłączenia termostatu włączania/wyłącza
nia z kablem dwużyłowym wykrywającego temperaturę otoczenia.
1. Termostat należy zamontować w pomieszczeniu odniesienia (za
zwyczaj jest to pokój dzienny).
2. Podłączyć kabel dwużyłowy termostatu do zacisków On/off OT listwy przyłączeniowej. Nie ma znaczenia który przewód jest podłączony do którego zacisku.
Uwaga
Kocioł można również eksploatować bez regulatora. W tym celu
należy podłączyć mostek (dostarczony wraz z urządzeniem) do
zacisków On/Off listwy przyłączeniowej.


jak rozlaczysz obwod ot ogrzewanie przestanie dzialac
Rchudy mam do ciebie pytanko. Odnośnie punktu 2. To ma być podawany sygnał bezpotencjałowy tak jak w gate czy na stałe. Podaje na stałe przerobionym basicem i jest jakiś problem bo czasami kocioł nie pracuje. Myślę, że na stała tak jak na zasadzie mostku.
Rchudy
Posty: 48
Rejestracja: ndz gru 31, 2017 1:18 pm
Lokalizacja: Madrid

pt lut 22, 2019 1:58 pm

Styk zwarty (mostek) zaporzebowanie na grzanie ogrzewanie "On"-》"tryb zimowy". Styk rozwarty (brak mosta styk wolny )brak zapotrzebowania na grzanie ogrzewanie "Off"‐》"tryb letni "
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr mar 06, 2019 8:52 pm

Gucio2607. pisze:
śr lut 20, 2019 3:29 pm
Wykrecasz te zawory które masz na górnej listwie przycinasz rurę i wkręcasz te
Screensh

Kupiłem te zawory kolego ale jest problem. Górna listwa u mnie to jest zasilanie a te zawory są chyba typowo montowane na powrocie - strzałka jest od alupexa 16 mm w kierunku śrubunku 1/2 cala czyli do góry. Zamontowałem jeden. Niby wszystko działa ale kierunek wody jest przeciwny to strzałki na zaworze. Co o tym myślicie ? Niby nie przepuszcza i jest zamknięty. Gucio2607 a ty masz też zasilanie grzejników na górnej belce ?
Gucio2607.
Posty: 457
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

śr mar 06, 2019 9:26 pm

Tak mam zasilanie na górnej belce i szczerze mówiąc to nawet nie zwróciłem uwagi czy mam na zaworach jakieś strzalki :? Działa? Działa i to już prawie pół roku to po co drążyć?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
ODPOWIEDZ