Niezależne sterowanie temperaturą w pomieszczeniach

tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

pt lut 15, 2019 8:08 am

Rchudy pisze:
pn lut 04, 2019 10:56 am
Nie wiem jaka manie masz z tym spaniem spokojnie , kup zestaw do domotyki za kilka tys. niech ci zainstaluje autoryzowany instalator …….. i co tez cos moze schzanic i tak nie spisz spokojnie .

Prosze nie strasz ludzi tak modyfikowanego sonofa mam w bramie, w dzwiach wejsciowych do klatki schodowej, i w domu w dzwiach juz kilka ladnych lat i co i nic i spie spokojnie .

Profesionalne podejscie
nitzsche pisze:
pn lut 04, 2019 8:11 am

Gdzieś w puszce gdzie nie ma się co od tego zapalić
Nowego nie mam ale ze zdjec widac ze tez da sie zrobic

trzeba wyciac kawalek plytki i przewiercic i przelutowac kabel w inny punkt i wazne pomierzyc miernikiem czy jest ok bo nie wiem widze tylko na fotkach a fizycznie nie mam takiego wlasnie zamowilem i zobacze co przyjdzie
Jak byśmy wycieli płytkę jak narysowałeś to wytniemy taki biały element:
Załączniki
back[1].jpg
back[1].jpg (4.58 MiB) Przejrzano 788 razy
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 20, 2019 9:05 am

slawek pisze:
śr sty 23, 2019 9:56 pm

Jeśli masz listwę rozdzielczą do grzejników - to tam daj siłowniki - unikniesz kabli przy grzejnikach.
Raczej chyba się nie da bo typowy rozdzielacz grzejnikowy jest inny niż do podłogówki (no chyba że jest jakiś sposób):
Załączniki
b6b6edbf45fe848e9ad998aa85ec.jpg
b6b6edbf45fe848e9ad998aa85ec.jpg (56.82 KiB) Przejrzano 720 razy
Gucio2607.
Posty: 449
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

śr lut 20, 2019 9:38 am

Ja mam dokładnie taki sam rozdzielacz i po prostu zawory termostatyczne wpięte w rury pex i na to silowniki
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 20, 2019 11:21 am

Gucio2607. pisze:
śr lut 20, 2019 9:38 am
Ja mam dokładnie taki sam rozdzielacz i po prostu zawory termostatyczne wpięte w rury pex i na to silowniki
Zabardzo tego nie widzę. Możesz fotke zrobić ?
Rchudy
Posty: 48
Rejestracja: ndz gru 31, 2017 1:18 pm
Lokalizacja: Madrid

śr lut 20, 2019 11:36 am

Ale bez problema wymienisz jedna listwe na taka z zaworami i jeszcze jak zalozysz ta 2 z regulacja przeplywu i przeplywomierzami co calkiem sztos
Załączniki
cc167af6df654fd785990e437103b061.jpg
cc167af6df654fd785990e437103b061.jpg (122.98 KiB) Przejrzano 692 razy
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 20, 2019 12:08 pm

Ja mam to tak. Faktycznie może lepiej to przerobić niż ciągnąć kable od grzejników ?
Załączniki
IMG_20190220_130611.jpg
IMG_20190220_130611.jpg (2.41 MiB) Przejrzano 683 razy
Gucio2607.
Posty: 449
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

śr lut 20, 2019 1:36 pm

Wywal te zawory co masz i wstaw proste termostatyczne
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Rchudy
Posty: 48
Rejestracja: ndz gru 31, 2017 1:18 pm
Lokalizacja: Madrid

śr lut 20, 2019 1:52 pm

Doszly do mnie nowe sonoffy da sie przerobic na wolne styki, da sie zrobic ale wiecej kombinacjii popatrze i wieczorem moze zrobie fotki z zabiegu

A plan jest taki
1przewiercic diurke na koncu czerwonej strzalkizeby przeniesc
2 przelutowac tam bezpiecznik
3 przeciac wyciac kawalek plytki zaznaczone na zielono
4 wylutowac kabelek zaznaczony w niebieskim koleczku
5 wlutowac w miejsce po bezpieczniku
Załączniki
WhatsApp Image 2019-02-20 at 15.15.55.jpeg
WhatsApp Image 2019-02-20 at 15.15.55.jpeg (193.6 KiB) Przejrzano 644 razy
WhatsApp Image 2019-02-20 at 15.13.19.jpeg
WhatsApp Image 2019-02-20 at 15.13.19.jpeg (213.84 KiB) Przejrzano 644 razy
Ostatnio zmieniony śr lut 20, 2019 2:25 pm przez Rchudy, łącznie zmieniany 1 raz.
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

śr lut 20, 2019 2:08 pm

Rchudy pisze:
śr lut 20, 2019 1:52 pm
Doszly do mnie nowe sonoffy da sie przerobic na wolne styki, da sie zrobic ale wiecej kombinacjii popatrze i wieczorem moze zrobie fotki z zabiegu
Zrobiłem i u mnie działa.
Załączniki
IMG_20190208_234305.jpg
IMG_20190208_234305.jpg (1.21 MiB) Przejrzano 650 razy
IMG_20190208_230039.jpg
IMG_20190208_230039.jpg (1.17 MiB) Przejrzano 650 razy
Rchudy
Posty: 48
Rejestracja: ndz gru 31, 2017 1:18 pm
Lokalizacja: Madrid

śr lut 20, 2019 2:27 pm

tez super bez wiercenia , balem sie ze nie starczy miejsca miedzy bezpiecznikiem i przekaznikien :D
ODPOWIEDZ