Supla z czujnikiem ruchu

wierch
Posts: 9
Joined: Mon Feb 04, 2019 5:48 pm

Mon Feb 04, 2019 9:15 pm

Czy nie idzie jakoś to połączyć?
Czujnik ruchu tak żeby można było niezależnie zasterować ?
User avatar
dawidd
Posts: 362
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Mon Feb 04, 2019 9:47 pm

Są juz takie softy
User avatar
maffiu
Posts: 348
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Mon Feb 04, 2019 10:58 pm

Szukaj pod hasłem PIR
wierch
Posts: 9
Joined: Mon Feb 04, 2019 5:48 pm

Tue Feb 05, 2019 11:23 am

Bardziej mi chodziło o zewnętrzny czujnik pir który załącza swiatło
Dodatkowo chciałem miec mozliwość sterowania zdalnego nim
User avatar
lesny8
Posts: 463
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Tue Feb 05, 2019 12:08 pm

Tak też się da, ale nie jest to takie wprost dostępne.
Poczytaj tu.
User avatar
Lucas
Posts: 343
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Tue Feb 05, 2019 12:34 pm

Nie wiem czy w Google Home są sceny i logika, ale liczę, że jak Supla już będzie dostępna w Google Home to uda się to zrealizować z osobnym czujnikiem ruchu wspieranym przez Home, np. czujnik wykryje ruch to włączy światło.
Jerry91122
Posts: 34
Joined: Thu Oct 18, 2018 5:05 pm

Tue Feb 05, 2019 3:12 pm

Sceny są, ale czy logika?
User avatar
maffiu
Posts: 348
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Tue Feb 05, 2019 10:05 pm

To ci nie zalatwi sprawy ?


viewtopic.php?f=24&t=4364

Ewentualnie napisz dokładnie co byś chciał zrobić i jak by to miało działać bo jest kilka rozwiązań i czy przez zewnętrzny rozumiesz zamontowany na zewnątrz czy ze 230v taki jak w każdym markecie można kupić
wierch
Posts: 9
Joined: Mon Feb 04, 2019 5:48 pm

Wed Feb 06, 2019 9:51 am

Tak właśnie z marketu
Chyba muszę przerobić na wyjście beznapieciowe
User avatar
maffiu
Posts: 348
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Wed Feb 06, 2019 11:20 am

wierch wrote:
Wed Feb 06, 2019 9:51 am
Tak właśnie z marketu
Chyba muszę przerobić na wyjście beznapieciowe
Mam tak zrobione oświetlenie podjazdu 2 czujki przed i za domem podłączone szeregowo i one podłączone do dodatkowego przekaźnika 230v a ten poprostu zamyka obwód podłączony jako przycisk do np sonoffa jest gdzieś na forum schemat tego podłączenia popołudniu ci mogę podesłać
Post Reply