Gniazdko Neo Coolcam z pomiarem energii

Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 758
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn lut 24, 2020 8:57 pm

I suspected so:]
Zbyszek60
Posty: 84
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

pn lut 24, 2020 9:04 pm

Tak już jest
Przetwornice nie lubią przepięć w sieci
Tgz. Piki
Te gniazda są słabo filtrowane
Na większy kondensator nima miejsca
Zbyszek60
Posty: 84
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

wt lut 25, 2020 7:01 pm

Znalazłem
Załączniki
7D980BB6-0306-449F-A07B-899C39069B51.jpeg
7D980BB6-0306-449F-A07B-899C39069B51.jpeg (134.4 KiB) Przejrzano 116 razy
Zbyszek60
Posty: 84
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

wt lut 25, 2020 7:03 pm

Ja tego układu na necie nie znalazłem
Chyba w garażu chińczyk to produkuje
🥴
Zbyszek60
Posty: 84
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

śr mar 25, 2020 6:02 pm

może komuś pomoże
Witaj
doszedłem jaki problem miałeś z tym gniazdem
dzisiaj dostałem 3 szt od chińczyków
NEO 2300 W bez pomiaru
powodem że nie umiałeś wejść w tryb zgrywania i wgrywania softu był taki że

1. na płytce jest źle oznaczone GPIO-0
trzeba na płytce tam gdzie pisze IO2 podpiąć do masy
poprostu chińczyki źle opis zrobili
res podepnij do 3,3 V
2. no i drugi błąd to taki że zamienione opisy są TX i RX na płytce
czyli według opisu na płytce TX podpinasz do Programatora TX
a RX do Programatora na RX
ODPOWIEDZ