Gniazdko Neo Coolcam z pomiarem energii

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 18, 2019 11:16 pm

Jeżeli masz takie gniazdko jak wyżej na fotkach to blitz... tam są trzy pliki do wgrania kolega wszystko ładnie opisał.
Pozdrawiam
Wojtek
Zbyszek60
Posty: 74
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

wt lis 19, 2019 9:23 am

witam ponownie
gniazdo mam identyczne jak na fotach powyżej
układ esp8266ex
po wgraniu softu ( próbowałem 2 programami) wszystko się ładnie wgrało ale po wyłączeniu i ponownym podłączeniu nie wysyła sieci
Powinna pojawić się sieć SUPLA............
no a nima :cry:
wszystko wgrywałem według opisu z pdf-a
Zbyszek60
Posty: 74
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

pt lis 22, 2019 1:00 pm

no i nikt się nie odezwał
chciałem wszystkimi urządzeniami przeskoczyć na suplę bo przypadła mi do gustu to raz , a dwa to miałbym jedną aplikację na wszystko
hmmm
może ktoś da jakiś cynk w sprawie NEO COOLCAM z pomiarem na przejście na Suplę ? Chodzi o sprawdzony soft.
Pozdrawiam
Zbych
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt lis 22, 2019 1:32 pm

Soft jest dobry, tylko prawdopodobnie na złych ustawieniach wgrywasz.
Na którejś stronie ktoś miał ten sam problem zerknij wstecz wątku.
Pozdrawiam
Wojtek
Zbyszek60
Posty: 74
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

pt lis 22, 2019 4:16 pm

Wojtas już się praktycznie poddałem i wgrałem na powrót oryginalny soft pod Smart Life
ale jeszcze raz rozbiorę jedno z 8 gniazd podłaczę przewody i będę walczyć dalej
Wszystko bedę opisywać tu w tym temacie
Liczę na Twoją pomoc ;)
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt lis 22, 2019 8:21 pm

Zobacz na takich ustawieniach:
boot_v1.5.bin - 0x00000
Blitzwolf_BW_SHP6.bin - 0x10000
esp_init_data_default.bin - 0xfc000
Pozdrawiam
Wojtek
djack2017
Posty: 360
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

pn lis 25, 2019 9:46 am

Jakby ktoś chciał to aktualnie do Neo Coolcam jest software z pseudo-pomiarem mocy (tak jak w sonoff mini).
Wersja dla:
GPIO13 - Button
GPIO12 - Relay
GPIO13 - Button Configure
GPIO4 - LED CFG
miko1282
Posty: 417
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

sob gru 14, 2019 7:48 pm

Ma ktoś zgrany soft ? Kolega wprowadził mnie w błąd, i kupiłem coolcama specjalnie aby mieć możliwość podglądu poboru prądu, a teraz okazało się że supla tego nie wspiera...
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 742
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sty 09, 2020 7:14 am

Ja mam inny problem z tym gniazdkiem. Bez problemu udało mi się wgrać soft kolegi elyama za pomocą tuya convert czyli gniazdko w stanie nie naruszonym. Pojawiła się nawet sieć i można było skonfigurować gniazdko na stronie, ale po zapisaniu danych gniazdko nie pojawiło się w cloud. Teraz już po podłączeniu gniazdko jakby "umarło" na nic nie reaguje przytrzymanie przycisku nic nie daje, dioda w ogóle nie świeci po podłączeniu jakiegokolwiek urządzenia nie podaje prądu. Miał ktoś może taką sytuację??
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 59
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

czw sty 09, 2020 1:00 pm

Dzień Dobry :D
Ostatnio zmieniony czw sty 09, 2020 8:54 pm przez ktsurma, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ