Gniazdko Neo Coolcam z pomiarem energii

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw sty 09, 2020 3:46 pm

PuteR pisze:
czw sty 09, 2020 7:14 am
Teraz już po podłączeniu gniazdko jakby "umarło" na nic nie reaguje przytrzymanie przycisku nic nie daje, dioda w ogóle nie świeci po podłączeniu jakiegokolwiek urządzenia nie podaje prądu. Miał ktoś może taką sytuację??
Standardowa sytuacja jeżeli jest źle wgrany soft.
Nie raz już tak miałem, akurat nie w tych gniazdkach ale aktualizując po wifi wszystko się wgrywa moduł nadaje wifi można wszystkie dane wpisać i po restarcie już nie wstaje. Na terminalu widać jak następuje cały czas restart. Urządzenie jak najbardziej da się uruchomić ale niestety trzeba rozebrać i podpiąć się kabelkami, żeby wgrać soft.
Te gniazdka rozbierają się bardzo ładnie bo są skręcane na śrubki.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 742
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sty 09, 2020 5:37 pm

Jakoś mam obawy przed tym rozbieraniem, ale chyba i tak nie mam innego wyjścia.

Czy ta instrukcja będzie dobra https://groups.google.com/forum/m/#!top ... iBQ9Xp4ohE

Gniazdko które ja mam wygląda identycznie tylko to wersja 16A i jako logo ma napis NEO.

P. S wojtas567 jesteś pewny że da się je jeszcze uratować w ten sposób? I co masz na myśli "źle wgrany soft" coś źle zrobiłem czy coś źle napisane? Wgrywałem przez tuya Convert w sumie nie pierwszy raz wcześniej z powodzeniem wgrałem w urządzenia smart dgm. Pytam by nie popełnić kolejnym razem jakiegoś błędu.
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

czw sty 09, 2020 6:12 pm

PuteR pisze:
czw sty 09, 2020 5:37 pm
Jakoś mam obawy przed tym rozbieraniem, ale chyba i tak nie mam innego wyjścia.

Czy ta instrukcja będzie dobra https://groups.google.com/forum/m/#!top ... iBQ9Xp4ohE

Gniazdko które ja mam wygląda identycznie tylko to wersja 16A i jako logo ma napis NEO.

P. S wojtas567 jesteś pewny że da się je jeszcze uratować w ten sposób? I co masz na myśli "źle wgrany soft" coś źle zrobiłem czy coś źle napisane? Wgrywałem przez tuya Convert w sumie nie pierwszy raz wcześniej z powodzeniem wgrałem w urządzenia smart dgm. Pytam by nie popełnić kolejnym razem jakiegoś błędu.
wait, you have the 10A without energy measurement and you have loaded the 16A soft with energy measurement?
It is normal that it does not work but you can recover it programming with serial port.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 742
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sty 09, 2020 6:17 pm

elmaya You misunderstood I have the 16A version with energy measurement and I have also loaded it.
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

czw sty 09, 2020 6:25 pm

sorry
You will have to disassemble.
It is probably my mistake with the soft. :oops:
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 742
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sty 09, 2020 6:38 pm

I'm cool, I don't blame you 😁 I will undress, maybe I will learn something new hehe
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

sob sty 11, 2020 7:57 pm

https://abc-rc.pl/product-pol-14284-Int ... 00W-4.html
a co myślicie o tej wersji ?? uda się coś do tego z supli wgrać >>
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob sty 11, 2020 8:06 pm

kuris pisze:
sob sty 11, 2020 7:57 pm
https://abc-rc.pl/product-pol-14284-Int ... 00W-4.html
a co myślicie o tej wersji ?? uda się coś do tego z supli wgrać >>
wkrótce ;)
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

sob sty 11, 2020 8:10 pm

a jest już jakiś temat o tej wersji ?? bo nie mogę znaleźć.
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob sty 11, 2020 8:44 pm

kuris pisze:
sob sty 11, 2020 8:10 pm
a jest już jakiś temat o tej wersji ?? bo nie mogę znaleźć.
same as Blitzwolf BW-SHP6
but there are two versions in which a Gpio changes.
CF1 (BL0937) GPIO14 or GPIO4
ODPOWIEDZ