Gniazdko Neo Coolcam z pomiarem energii

miko1282
Posty: 448
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

czw sty 16, 2020 9:20 am

PuteR pisze:
czw sty 09, 2020 6:38 pm
I'm cool, I don't blame you 😁 I will undress, maybe I will learn something new hehe
I jak udało się ożywić gniazdko ? Moje umarło i nie mogę go podnieść
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 830
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sty 16, 2020 12:15 pm

miko1282 pisze:
czw sty 16, 2020 9:20 am
PuteR pisze:
czw sty 09, 2020 6:38 pm
I'm cool, I don't blame you 😁 I will undress, maybe I will learn something new hehe
I jak udało się ożywić gniazdko ? Moje umarło i nie mogę go podnieść
Tak, trzeba było je rozkręcić i wlutować się przewodami. Teraz już soft jest wgrany i działa prawidłowo :D
miko1282
Posty: 448
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

czw sty 16, 2020 2:23 pm

PuteR pisze:
czw sty 16, 2020 12:15 pm
miko1282 pisze:
czw sty 16, 2020 9:20 am
PuteR pisze:
czw sty 09, 2020 6:38 pm
I'm cool, I don't blame you 😁 I will undress, maybe I will learn something new hehe
I jak udało się ożywić gniazdko ? Moje umarło i nie mogę go podnieść
Tak, trzeba było je rozkręcić i wlutować się przewodami. Teraz już soft jest wgrany i działa prawidłowo :D
Moje padło i po kablach nie idzie ożywić
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 830
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sty 16, 2020 2:34 pm

W gniazdku które ja miałem wystarczyło odkręcić jedną śrubkę i już można było wyjąć całą elektronikę. Wyjścia V3V, TX, RX i GND były już na wierzchu. Po przylutowaniu kabelków podczas podłączania do USB trzymałem przycisk od włączania gniazdka i już dało się wgrać soft. Jeśli w samej elektronice nic nie uszkodziłeś to myślę, że i twoje powinno dać się uratować.
miko1282
Posty: 448
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

czw sty 16, 2020 4:26 pm

PuteR pisze:
czw sty 16, 2020 2:34 pm
W gniazdku które ja miałem wystarczyło odkręcić jedną śrubkę i już można było wyjąć całą elektronikę. Wyjścia V3V, TX, RX i GND były już na wierzchu. Po przylutowaniu kabelków podczas podłączania do USB trzymałem przycisk od włączania gniazdka i już dało się wgrać soft. Jeśli w samej elektronice nic nie uszkodziłeś to myślę, że i twoje powinno dać się uratować.
Prawdopodobnie padł moduł esp, wylutowałem flasha, ale nic to nie dało, więc esp padło prawdopodobnie
Budek
Posty: 44
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

czw sty 16, 2020 4:36 pm

PuteR pisze:
czw sty 16, 2020 2:34 pm
W gniazdku które ja miałem wystarczyło odkręcić jedną śrubkę i już można było wyjąć całą elektronikę. Wyjścia V3V, TX, RX i GND były już na wierzchu. Po przylutowaniu kabelków podczas podłączania do USB trzymałem przycisk od włączania gniazdka i już dało się wgrać soft. Jeśli w samej elektronice nic nie uszkodziłeś to myślę, że i twoje powinno dać się uratować.
Mógłbyś zrobić zdjęcia gniazdka z zewnątrz i wewnątrz płytki z pinami ?

/Budek
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 830
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sty 16, 2020 5:12 pm

Budek
Posty: 44
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

czw sty 16, 2020 7:07 pm

Dzięki. Mam praktycznie takie samo. Ale na 2300W. Wykrecasz śrubkę spod naklejki i co dalej ? Jak wyciągasz wszystko ze środka ?

/Budek
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 830
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sty 16, 2020 7:21 pm

Budek w tym moim gniazdku po odkreceniu tej śrubki i odlutowaniu anteny wystarczyło troszkę mocniej bólami uderzyć o blat stołu i wszystko ładnie wyszło. Z tego co wiem niektóre wersję maja jeszcze jakieś dwie śrubki w środku.

Jaka masz śrubkę po zdjęciu naklejki na krzyżak czy na imbus?
Budek
Posty: 44
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

czw sty 16, 2020 7:50 pm

PuteR pisze:
czw sty 16, 2020 7:21 pm
Budek w tym moim gniazdku po odkreceniu tej śrubki i odlutowaniu anteny wystarczyło troszkę mocniej bólami uderzyć o blat stołu i wszystko ładnie wyszło. Z tego co wiem niektóre wersję maja jeszcze jakieś dwie śrubki w środku.

Jaka masz śrubkę po zdjęciu naklejki na krzyżak czy na imbus?
Na inbus. Odkrecilem ja, ale bałem się cokolwiek robić żeby nie uszkodzić. Jutro pokombinuje :)

Dzięki za info.

/Budek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”