Gniazdko Neo Coolcam z pomiarem energii

Zbyszek60
Posty: 84
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

czw sty 30, 2020 6:19 am

Witam
No mnie gniazdo też żyje w supli dzięki uprzejmości kolegi Elmaya
Pomiar napięcia czyli Voltów mam
Ale pomiar mocy w Watach nie
I pomiar zużytej energii w kWh też nie
Ale przynajmniej sterowanie gniazdem działa
I teraz mogę po przeprogramowaniu wszystkich gniazd zlikwidować aplikację Tuya
Pozdrawiam
Miłego dnia
Zbych
PioKar
Posty: 393
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

czw sty 30, 2020 6:36 am

Zbyszek60 pisze:
czw sty 30, 2020 6:19 am
Witam
No mnie gniazdo też żyje w supli dzięki uprzejmości kolegi Elmaya
Pomiar napięcia czyli Voltów mam
Ale pomiar mocy w Watach nie
I pomiar zużytej energii w kWh też nie
Ale przynajmniej sterowanie gniazdem działa
I teraz mogę po przeprogramowaniu wszystkich gniazd zlikwidować aplikację Tuya
Pozdrawiam
Miłego dnia
Zbych
A wpisałeś w supla-cloud w ramce "impulsy" 1000?
Zbyszek60
Posty: 84
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

czw sty 30, 2020 8:20 am

Nie wpisałem
Już poprawiłem
Sprawdzę po powrocie do domu
Załączniki
kWh.png
kWh.png (42.02 KiB) Przejrzano 812 razy
voltomierz.PNG
voltomierz.PNG (50.53 KiB) Przejrzano 812 razy
watomierz.PNG
watomierz.PNG (50.84 KiB) Przejrzano 812 razy
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1300
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw sty 30, 2020 1:55 pm

IKONY FAJNE ALE W APCE SUPLA MAŁO WIDOCZNE SYMBOLE:
.
.
supla mini
Screenshot_20200130-145056_SUPLA .jpg
Screenshot_20200130-145056_SUPLA .jpg (32.99 KiB) Przejrzano 804 razy
supla normalna wersja:
Screenshot_20200130-145050_SUPLA.jpg
Screenshot_20200130-145050_SUPLA.jpg (37.44 KiB) Przejrzano 804 razy
elmaya
Posty: 956
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

czw sty 30, 2020 1:58 pm

QLQ pisze:
czw sty 30, 2020 1:55 pm
IKONY FAJNE ALE W APCE SUPLA MAŁO WIDOCZNE SYMBOLE:
.
.
supla mini
Screenshot_20200130-145056_SUPLA .jpg

supla normalna wersja:
Screenshot_20200130-145050_SUPLA.jpg
haha, którego nie będziesz używać
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1300
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw sty 30, 2020 3:10 pm

elmaya pisze:
czw sty 30, 2020 1:58 pm
QLQ pisze:
czw sty 30, 2020 1:55 pm
IKONY FAJNE ALE W APCE SUPLA MAŁO WIDOCZNE SYMBOLE:
.
.
supla mini
Screenshot_20200130-145056_SUPLA .jpg

supla normalna wersja:
Screenshot_20200130-145050_SUPLA.jpg
haha, którego nie będziesz używać
I to dzięki Tobie :lol:
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 830
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn lut 24, 2020 8:31 pm

Taka sytuacja co to za element się spalił i czemu mógł się spalić. Gniazdko było podłączone pod starą lodówkę (chciałem sprawdzić ile to ciągnie prądu) i po około tygodniu takie coś. Pewnie już do wywalenia
Załączniki
20200224_212033.jpg
20200224_212033.jpg (817.86 KiB) Przejrzano 656 razy
20200224_212021.jpg
20200224_212021.jpg (818.66 KiB) Przejrzano 656 razy
Zbyszek60
Posty: 84
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

pn lut 24, 2020 8:46 pm

Poleciała przetwornica
Gdzieś mam takie gniazdo z uwalonym esp
Ale przetwornica jest dobra
Jak znajdę to podam nazwę tego U1
Ale przypuszczam że więcej elementów poleciała
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 830
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn lut 24, 2020 8:49 pm

Zbyszek60 pisze:
pn lut 24, 2020 8:46 pm
Poleciała przetwornica
Gdzieś mam takie gniazdo z uwalonym esp
Ale przetwornica jest dobra
Jak znajdę to podam nazwę tego U1
Ale przypuszczam że więcej elementów poleciała
A czemu mogło tak się stać za duże obciążenie czy po prostu taki egzemplarz??
elmaya
Posty: 956
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn lut 24, 2020 8:54 pm

They are things that just happen.
power supplies occasionally fail for no apparent reason.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”