Sonoff dual R2 rollershutter pilna pomoc

Post Reply
owca9519
Posts: 35
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:56 pm

Mon Feb 18, 2019 6:45 pm

Heyyy planuje stworzyć do domu sterowniki do rolet na bazie Sonoff-a duala R2 ESP 8285 wgrałem incan easy rollershutter pozmieniałem gpio i działa ale sterownik lekko świruje szukałem softu od Zybiego który napisał pod rolety wiem że wszystkie pliki usunoł bo ktoś sprzedawał jego prace na Sonoff-ach za pieniądze. Ja to wykonuje prywatnie dla siebie nie na sprzedaż jakby ktoś miał pliki na dysku niech się odezwie proszę :(
maniakson
Posts: 4
Joined: Sat Nov 24, 2018 4:54 pm

Wed Feb 20, 2019 3:34 pm

Cześć

Pod pojęciem "lekko świruje" masz na myśli zawieszanie się (rozłączanie się) sonoffa podczas wykonywania zamykania / otwierania rolety. Nie przyjmuję komendy stop podczas działania ,jak i nie działa chwilowe otwieranie / zamykanie . Jak znajdziesz rozwiązanie proszę napisz , chętnie skorzystam. A działa Ci poprawnie jak jest kalibracja ?
owca9519
Posts: 35
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:56 pm

Wed Feb 20, 2019 10:56 pm

Tak dokładnie !! spoko jak nacisnąłem przycisk na ścianie w dół lub w górę to roleta zamknie się a czasem zamknie się lub otworzy do połowy :/ tak jakby jej pamięci brakowało nie wiem może inaczej wgrać inCan-Easy rollershutter
maniakson
Posts: 4
Joined: Sat Nov 24, 2018 4:54 pm

Mon Feb 25, 2019 4:22 pm

Czy brałeś pod uwagę dołożenie kondensatora podtrzymującego 5,5V 1F na zasilaniu z przetwornicy ?
Tą informację znalazłem tutaj na forum , ciekawy jestem czy to jest właśnie rozwiązanie.

viewtopic.php?f=33&t=3853
owca9519
Posts: 35
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:56 pm

Tue Feb 26, 2019 1:33 pm

Podobno to wina softu :/
User avatar
pzygmunt
Posts: 5498
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Feb 26, 2019 3:27 pm

owca9519 wrote:
Tue Feb 26, 2019 1:33 pm
Podobno to wina softu :/
W SRW-01 masz ten sam soft, a tam problemu nie ma.
akir
Posts: 87
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Tue Feb 26, 2019 5:22 pm

Ja dzisiaj wgrałem incan easy 4096 od espablo i wszystko zaczęło działać poprawnie. Jedyny minus to że zamówiłem sterownik do rolet z trzema przyciskami. I ten jeden nie działa w tym momencie
owca9519
Posts: 35
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:56 pm

Tue Feb 26, 2019 7:35 pm

Pzygmunt nie wiedziałem wybacz :/
User avatar
pzygmunt
Posts: 5498
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Feb 26, 2019 8:10 pm

owca9519 wrote:
Tue Feb 26, 2019 7:35 pm
Pzygmunt nie wiedziałem wybacz :/
Nie musiałeś wiedzieć ale w przypadku każdego modułu to różnie może bywać. Wszystko zależy co kto zrobił. Jaki sprzęt i który soft. Jest wiele kompilacji oraz wersji tego samego sprzętu.
Post Reply