pierwsza konfiguracja-problem
-
Witam, sprawdzałem konfigórację 666
i jest ok.Wpisuję dane do sonofa te które widzę po zalogowaniu się na konto supla czyli serwer: svr2.supla.org, location ID 950 oraz location password: XXXXXX, i oczywiście dane do mojego rutera SSID oraz password. Dioda miga z częstotliwością co 0,5 sek. co oznacza według instrukcji połączenie z siecią wifi oraz uzyskanie adresu IP. Według instrukcji po połączeniu się z serwerem dioda powinna się nie świecić, a tak nie jest
. Cały czas nie może urządzenie zalogować się do serwera. Kurcze naprawdę sprawdzałem już wiele razy dane na pewno są poprawnie wpisane. Mam nadzieję że poprawne dane wpisuję do urządzenia sonoff które opisałem powyżej. Dzięki za pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Piotrek

-
Nie urządzenie nie jest widoczne.
Restartowałeś router? Nie masz jakichś ograniczeń na nim, np. po MAC ? lub ilości zalogowanych urządzeń?
Czy możesz zajrzeć do routera i sprawdzić czy sonoff się połączył?
Czy możesz zajrzeć do routera i sprawdzić czy sonoff się połączył?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Nie wiem jaki soft zapakowałeś, ale u mnie takie miganie to tryb AP.piotrdabeks pisze: ↑ndz sty 29, 2017 1:15 pmDioda miga z częstotliwością co 0,5 sek. co oznacza według instrukcji połączenie z siecią wifi oraz uzyskanie adresu IP.
Po zalogowaniu świeci ciągle (soft 1.8.2)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
-
żadnego softu nie wgrywałem jest tak jak kupiłem. w ruterze jest wszystko ok urządzenie ma normalnie przydzielone IP. przez telefon też udostępniałem internet i to samo. nie widoczne jest urządzenie w supli
-

Zawołałem w kocu dziecko moje co by wypoczętym chłodnym okiem spojrzało na to, tzn na konfiguracje. I pierwsze co: tato adres serwera masz żle

Także nie było tematu

-
Pomocy konto założone urządzenie dodane i kicha biały ekran 

Co widzisz na chmurze w zakładce "Moja Supla"?Dominik Rzepka pisze: ↑sob maja 25, 2019 5:14 amPomocy konto założone urządzenie dodane i kicha biały ekran![]()
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek