IOT SDK

Patryk
Posts: 260
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Thu Aug 08, 2019 2:03 pm

pzygmunt wrote:
Thu Aug 08, 2019 10:08 am
Znasz podstawy HTML-a ?
Dzięki za podpowiedź.
Szczerze - nie wiedziałem, że to jest napisane w HTML.
Poczytałem. I chyba się udało.
Attachments
Screenshot_20190808-155638.png
Screenshot_20190808-155638.png (84.18 KiB) Viewed 208 times
Screenshot_20190808-155632.png
Screenshot_20190808-155632.png (89.64 KiB) Viewed 208 times
Patryk
Posts: 260
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Thu Aug 08, 2019 9:27 pm

cino111 wrote:
Sun Jul 07, 2019 10:46 am
Daj koniecznie znać. Mi pada po lilku tygodniach, to mozesz napisac jak u ciebie na poczatku sierpnia.
Wracając do czujnika DHT22. (AM2302).
Po dolutowaniu rezystora PULLUP (4,7k),
którego nie było ( a myślałem, że jest ), na oryginalnych ustawieniach, czujnik już pracuje miesiąc i nie było żadnego "zacięcia".
Patryk
Posts: 260
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Aug 13, 2019 8:09 am

Chciałem przetestować nową wersję inCan-a.(zanim będzie oficjalnie wydana).
Ściągnąłem cały katalog supla-espressif od Espablo:

https://github.com/Espablo/supla-espres ... ee/develop

Kompilacja rozpoczyna się, ale w pewnym momencie zostaje przerwana pokazując błędy.
(W sumie, to żaden soft nie chce się kompilować)

Znalazł by się na to jakiś sposób, czy będę musiał czekać na oficialną wersję ?
Patryk
Posts: 260
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Thu Aug 15, 2019 12:19 pm

Przepraszam, za kolejne pytanie.
Próbuje uruchomić kontaktron pod gpio3.
Ale bezskutecznie.
O ile udało mi się uruchomić  ds-a pod gpio3, usuwając tą linijkę:

 https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... a_w1.c#L54

Z tym kontaktronem, meczę się już pewien czas i nic.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6191
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Aug 15, 2019 3:26 pm

Wystarczy dodać

Code: Select all

#define USE_GPIO3
Post Reply