IOT SDK

Patryk
Posts: 412
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Thu Aug 08, 2019 2:03 pm

pzygmunt wrote:
Thu Aug 08, 2019 10:08 am
Znasz podstawy HTML-a ?
Dzięki za podpowiedź.
Szczerze - nie wiedziałem, że to jest napisane w HTML.
Poczytałem. I chyba się udało.
Attachments
Screenshot_20190808-155638.png
Screenshot_20190808-155638.png (84.18 KiB) Viewed 375 times
Screenshot_20190808-155632.png
Screenshot_20190808-155632.png (89.64 KiB) Viewed 375 times
Patryk
Posts: 412
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Thu Aug 08, 2019 9:27 pm

cino111 wrote:
Sun Jul 07, 2019 10:46 am
Daj koniecznie znać. Mi pada po lilku tygodniach, to mozesz napisac jak u ciebie na poczatku sierpnia.
Wracając do czujnika DHT22. (AM2302).
Po dolutowaniu rezystora PULLUP (4,7k),
którego nie było ( a myślałem, że jest ), na oryginalnych ustawieniach, czujnik już pracuje miesiąc i nie było żadnego "zacięcia".
Patryk
Posts: 412
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Aug 13, 2019 8:09 am

Chciałem przetestować nową wersję inCan-a.(zanim będzie oficjalnie wydana).
Ściągnąłem cały katalog supla-espressif od Espablo:

https://github.com/Espablo/supla-espres ... ee/develop

Kompilacja rozpoczyna się, ale w pewnym momencie zostaje przerwana pokazując błędy.
(W sumie, to żaden soft nie chce się kompilować)

Znalazł by się na to jakiś sposób, czy będę musiał czekać na oficialną wersję ?
Patryk
Posts: 412
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Thu Aug 15, 2019 12:19 pm

Przepraszam, za kolejne pytanie.
Próbuje uruchomić kontaktron pod gpio3.
Ale bezskutecznie.
O ile udało mi się uruchomić  ds-a pod gpio3, usuwając tą linijkę:

 https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... a_w1.c#L54

Z tym kontaktronem, meczę się już pewien czas i nic.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6706
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Aug 15, 2019 3:26 pm

Wystarczy dodać

Code: Select all

#define USE_GPIO3
cino111
Posts: 638
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Sep 27, 2019 5:57 pm

Panowie chcę postawić espressif na ubuntu i wyskakuje mi coś takiego

Code: Select all

root@marcin-HP-ENE:/home/marcin/supla-docker# git checkout espressif 
Already on 'espressif'
Your branch is up to date with 'origin/espressif'.
root@marcin-HP-ENE:/home/marcin/supla-docker# ./build.sh
Sending build context to Docker daemon  390.7kB
Step 1/9 : FROM debian:jessie
 ---> c9d6adb06e4d
Step 2/9 : RUN apt-get update
 ---> Using cache
 ---> 0a3608967390
Step 3/9 : RUN apt-get -y install git vim wget build-essential python python-pip
 ---> Using cache
 ---> 2a31565a6d06
Step 4/9 : RUN pip install esptool
 ---> Using cache
 ---> 5ae82b7b632d
Step 5/9 : RUN mkdir /hdd2
 ---> Using cache
 ---> ea5d1878cba3
Step 6/9 : RUN if uname -m | grep x86_64; then       cd /hdd2 &&       wget https://www.acsoftware.pl/files/Espressif_x64-docker.tgz &&       tar zxvf Espressif_x64-docker.tgz &&       rm Espressif_x64-docker.tgz &&       cd / &&       wget https://www.acsoftware.pl/files/supla-esp-signtool.tgz &&       tar zxvf supla-esp-signtool.tgz &&       cp -r supla-esp-signtool/* / &&       rm -r supla-esp-signtool*;     else       cd /hdd2 &&       wget https://www.acsoftware.pl/files/Espressif_x86-docker.tgz &&       tar zxvf Espressif_x86-docker.tgz &&       rm Espressif_x86-docker.tgz;     fi
 ---> Using cache
 ---> 72aaa84923cb
Step 7/9 : COPY clone.sh /usr/sbin/
 ---> Using cache
 ---> 4ec6629b8c50
Step 8/9 : RUN chmod +x /usr/sbin/clone.sh
 ---> Using cache
 ---> 406038ead38e
Step 9/9 : WORKDIR /CProjects/supla-espressif-esp/src
 ---> Using cache
 ---> 117dc8977e52
Successfully built 117dc8977e52
Successfully tagged devel/esp8266:latest
Co zrobiłem nie tak?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6706
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Sep 27, 2019 6:22 pm

Wszystko zrobiłeś tak. Teraz

Code: Select all

./run.sh
cino111
Posts: 638
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Sep 27, 2019 6:29 pm

pzygmunt wrote:
Fri Sep 27, 2019 6:22 pm
Wszystko zrobiłeś tak. Teraz

Code: Select all

./run.sh
zrobiłem i mam

Code: Select all

root@f6a42689430d:/CProjects/supla-espressif-esp/src#
wpisuję

Code: Select all

./run.sh
i dalej to samo.
Odpaliłem już starego lapka (tego co miałem system 32 bit ), i tu mam to samo.
cino111
Posts: 638
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Sep 27, 2019 6:30 pm

cino111 wrote:
Fri Sep 27, 2019 6:29 pm
pzygmunt wrote:
Fri Sep 27, 2019 6:22 pm
Wszystko zrobiłeś tak. Teraz

Code: Select all

./run.sh
Ajjjj. Otwierałem drugą kartę i wpisywałem

Code: Select all

./run.sh
User avatar
pzygmunt
Posts: 6706
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Sep 27, 2019 6:31 pm

Jak już masz

Code: Select all

root@f6a42689430d:/CProjects/supla-espressif-esp/src#
to jesteś w domu.
Tam np.

./build.sh sonoff
Post Reply