Page 1 of 1

PRZESLAC INFORMACJE Z KONTAKTRONU DO PRZEKAZNIKA

Posted: Sun May 19, 2019 5:29 pm
by TONY
Witam
Wiec udalo mi sie dzieki Supla przekazac informacje z mojego KONAKTRONU o stanie "drzwi otwarte" "drzwi zamkniete",
Na Smartfonie wyskakuje wiadomosc idealnie.
TERAZ PYTANIE
Czy ta informacja moze bys przekazana do jakiegos modulu ktory posiada przekaznik i ktory wlaczy mi lampe?
Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Tony

Re: PRZESLAC INFORMACJE Z KONTAKTRONU DO PRZEKAZNIKA

Posted: Sun May 19, 2019 6:46 pm
by Patryk
Zobacz to:
viewtopic.php?p=35172#p35172

Nie sprawdzałem osobiście tego, ale wydaje mi się, że zamiast czujki PIR podpinasz kontrakton i sterujesz linkami bezpośrednimi np. sonoff basic.

Re: PRZESLAC INFORMACJE Z KONTAKTRONU DO PRZEKAZNIKA

Posted: Sun May 19, 2019 6:59 pm
by TONY
Dziekuje za propozycje.
Ale od strony kontaktronu posylam wiadomosc do Supla bez problemu i otrzymuje ja na smartfonie, tu dopiero potrzebuje abyta wiadomosc za pomoca nowego modulu kolejnie wlaczyla jakis przekaznik do ktorego moge podlacyc zarowke.
W skrocie za pomoca WIFI chce aby moj kontaktron wlaczyl oddalone urzadzenie lub lampe itd
Dziekuje jeszcaze raz
Pozdrawiam

Re: PRZESLAC INFORMACJE Z KONTAKTRONU DO PRZEKAZNIKA

Posted: Sun May 19, 2019 7:46 pm
by maffiu
Alexa ci to zrobi i nawet o określonej porze np ja mam ustawione jeśli drzwi balkonowe otwarte po godzinie 20 włącza swiatło na tarasie
+ inne rzeczy i powiadomienia

Re: PRZESLAC INFORMACJE Z KONTAKTRONU DO PRZEKAZNIKA

Posted: Sun May 19, 2019 11:04 pm
by TONY
dziekuje
Pozdrawiam