Sonoff Slampher

tomek98
Posts: 16
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Thu May 23, 2019 9:10 pm

Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Czy ktoś może próbował zainstalować na Sonoff Slampher oprogramowanie Supli ?
Pozdrawiam,
Tomek
muchac35
Posts: 89
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Thu May 23, 2019 10:11 pm

viewtopic.php?f=6&t=4345
Mi działa oki tylko RF nie dziala
tomek98
Posts: 16
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Fri May 24, 2019 10:41 am

Na jakiej wersji Supli testowałeś ?
Pozdrawiam,
Tomek
tomek98
Posts: 16
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Fri May 24, 2019 11:00 am

Przede wszystkim zależy mi na RF. W Sonoff RF jest on niezależnie pracującym modułem. Ciekawi mnie jak jest to rozwiązane w tym modelu.
Pozdrawiam,
Tomek
muchac35
Posts: 89
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Fri May 24, 2019 7:55 pm

Na nowym sofcie multiboard nie dziala rf
A tego starszego da sie wgrac ale nie dxiala wcale nic
tomek98
Posts: 16
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Sat May 25, 2019 12:38 pm

Czyli można z tego wywnioskować że układ RF jest zintegrowany z oprogramowaniem.
Pozdrawiam,
Tomek
tomek98
Posts: 16
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Sun Jun 09, 2019 5:01 pm

Czy ktoś może coś poradzić tutaj w tym temacie ? Zapewne trzeba wykonać pewne modyfikacje. Ja za bardzo nie wiem jak się za to zabrać.
Pozdrawiam,
Tomek
tomek98
Posts: 16
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Tue Jun 11, 2019 7:03 am

Ponownie odświeżam temat :)
Pozdrawiam,
Tomek
User avatar
pilcu
Posts: 102
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Tue Jun 11, 2019 7:10 am

tomek98 wrote:
Tue Jun 11, 2019 7:03 am
Ponownie odświeżam temat :)
Spróbuj wgrać wersję multiboard z grudnia 2018.
Ja ten soft mam w trzech Sonoff RF na ESP 8285 i RF działa normalnie.
muchac35
Posts: 89
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Tue Jun 11, 2019 7:36 pm

pilcu wrote:
Tue Jun 11, 2019 7:10 am
tomek98 wrote:
Tue Jun 11, 2019 7:03 am
Ponownie odświeżam temat :)
Spróbuj wgrać wersję multiboard z grudnia 2018.
Ja ten soft mam w trzech Sonoff RF na ESP 8285 i RF działa normalnie.
wgrałem ta wersje i sparowałem pilota i niestety tylko gdy wcisnę na pilocie guzik to miga czerwona dioda na sonofie i tyle nic nie załącza
Post Reply