SUPLA-CLOUD & Docker - integracje z Google Home/Amazon Alexa/Inne

RusaBel
Posty: 10
Rejestracja: śr lip 31, 2019 7:27 pm

czw mar 12, 2020 6:14 am

(tłumaczenie z rosyjskiego) Wysłałem dane rejestracyjne w PM, ale nie mogłem załączyć zrzutów ekranu za pośrednictwem protokołu SSL, więc dołączę je tutaj
Przeglądarki pokazują, że z certyfikatem ssl wszystko jest w porządku, ale jeśli wyślesz komendę openssl s_client -showcerts -connect ...... przez terminal, otrzymujemy:
Załączniki
QIP Shot - Screen 170.png
QIP Shot - Screen 170.png (20.17 KiB) Przejrzano 662 razy
QIP Shot - Screen 169.png
QIP Shot - Screen 169.png (26.36 KiB) Przejrzano 662 razy
RusaBel
Posty: 10
Rejestracja: śr lip 31, 2019 7:27 pm

czw mar 12, 2020 6:15 am

Zmieniłem nazwę klucza i głównego certyfikatu i umieściłem go w potrzebnym folderze suplarze dokowania, a pośredni właśnie przepisałem tę samą nazwę, jak poniżej:
Załączniki
QIP Shot - Screen 168.png
QIP Shot - Screen 168.png (7.27 KiB) Przejrzano 662 razy
lukfud
Posty: 658
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw mar 12, 2020 7:07 am

RusaBel pisze:
czw mar 12, 2020 6:15 am
Zmieniłem nazwę klucza i głównego certyfikatu i umieściłem go w potrzebnym folderze suplarze dokowania, a pośredni właśnie przepisałem tę samą nazwę, jak poniżej:
Główny certyfikat i pośredni musi być w jednym pliku server.crt w takiej postaci:

Kod: Zaznacz cały

-----BEGIN CERTIFICATE-----

MAIN

-----END CERTIFICATE-----
-----BEGIN CERTIFICATE-----

CA

-----END CERTIFICATE-----
RusaBel
Posty: 10
Rejestracja: śr lip 31, 2019 7:27 pm

czw mar 12, 2020 10:06 am

(tłumaczenie z rosyjskiego) Dziękuję bardzo, porada z certyfikatem pomogła i udało mi się uzyskać polecenie zakończenia rejestracji w terminalu, ale potem znowu coś poszło nie tak. Domyślny zespół w ogóle nie działał, ponieważ mój kontener ma inną nazwę, dla której go zmieniłem. Polecenie zostało wykonane, ale spowodowało błąd jak na zrzucie ekranu.
Załączniki
QIP Shot - Screen 173.png
QIP Shot - Screen 173.png (5.68 KiB) Przejrzano 631 razy
lukfud
Posty: 658
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw mar 12, 2020 10:57 am

RusaBel pisze:
czw mar 12, 2020 10:06 am
(tłumaczenie z rosyjskiego) Dziękuję bardzo, porada z certyfikatem pomogła i udało mi się uzyskać polecenie zakończenia rejestracji w terminalu, ale potem znowu coś poszło nie tak. Domyślny zespół w ogóle nie działał, ponieważ mój kontener ma inną nazwę, dla której go zmieniłem. Polecenie zostało wykonane, ale spowodowało błąd jak na zrzucie ekranu.
Spójrz na ten wątek i zobacz czy masz poprawnie ustawiony CLOUD_DOMAIN w konfiguracji.
viewtopic.php?p=51182#p51182
Konieczne jest aby podczas konfiguracji dockera wpisać nazwę domeny z portem na którym będzie funkcjonować Twoja instancja.

Kod: Zaznacz cały

CLOUD_DOMAIN: mojadomena.pl:123
Jeśli tego nie zrobisz, pojawi Ci się taki sam błąd jak u mnie.
Registering your private SUPLA Cloud...
Could not contact Autodiscover service. Try again in a while. (Error: 404)
RusaBel
Posty: 10
Rejestracja: śr lip 31, 2019 7:27 pm

czw mar 12, 2020 12:59 pm

(tłumaczenie z rosyjskiego) Dziękuję bardzo, wszystko się udało !!!!
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 905
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw lis 19, 2020 6:50 pm

Jakiś czas nie używałem GH. W między czasie zmienił się i telefon i adres instancji. Chciałem dziś podłączyć swoją suple pod GH i nie mogę tego zrobić. Nie da się zarejestrować usługi bo wyskakuje błąd że usługa tymczasowo niedostępna. Czy coś się zmienilo?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”