Integracja własnych instancji z Skryptami/Google Home/Amazon Alexa..

Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

pt maja 31, 2019 9:37 pm

pzygmunt pisze:
pt maja 31, 2019 8:35 pm
No to integracja działa. Reszta w rękach google
Wszystko jasne, czekamy aż google dorówna Supli. W tej chwili zdecydowanie aplikacja Supli wyprzedziła tą od googla. Gratulacje!
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

ndz cze 02, 2019 1:17 pm

@pzygmunt czy będzie kiedyś możliwość korzystania z integracji Google Home na prywatnych dockerach dla tych co nie mają publicznego ip np przez podpiętego pośrednika Supla Cloud?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz cze 02, 2019 4:51 pm

Nie planuje takiego rozwiązania na chwile obecną.
szym3k
Posty: 192
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

śr cze 12, 2019 1:09 pm

Co należy zrobić przy zmianie adresu clouda bo zmieniłem z y.com na x.y.com i musiałbym chyba na nowo zarejestrować adres? Poprzedni trzeba wyrejestrować?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 12, 2019 1:14 pm

Odepnij konto Google/Alexy to po pierwsze. Po drugie musisz na nowo zarejestrować swoją instancję.
szym3k
Posty: 192
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

śr cze 12, 2019 1:17 pm

Ok. Odpięte rejestracja poleciała, ale jak daje polecenie na hoscie dotyczące rejestracji wypluwa:

Kod: Zaznacz cały

Your isntance seems to be registered already. If you have any problems integrating some of the apps, feel free to contact us.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 12, 2019 5:20 pm

Napisz na priv-a o jakie adresy chodzi.
szym3k
Posty: 192
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

czw cze 13, 2019 10:44 am

Poleciało ;)
_aro_
Posty: 51
Rejestracja: pn kwie 09, 2018 5:10 pm
Lokalizacja: Legnica

ndz cze 30, 2019 7:23 pm

Potwierdzam, że połączenie działa także w dockerze na Synology.
Dzięki wielkie pzygmunt !
s_pol
Posty: 8
Rejestracja: pt mar 08, 2019 9:13 pm

pt lip 19, 2019 6:25 pm

Natknąłem się na pewien problem, mianowicie po zainstalowaniu na smartfonie aktualizacji Supli do wersji 2.3.15 przestała działać mi integracja z GH, tzn. niby urządzenia są widoczne ale nie ma żadnego efektu działania komend włącz/wyłącz.
Pomyślałem, że ponownie połączę moją prywatną instalację (supla cloud 2.3.7) z kontem z GH, ale obecnie nie mogę przejść procedury "zarejestrowania prywatnej chmury".

Czy mieliście u siebie z tym jakieś problemy?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”