Integracja własnych instancji z Skryptami/Google Home/Amazon Alexa..

User avatar
milion81
Posts: 140
Joined: Mon May 07, 2018 8:34 am

Fri May 31, 2019 9:37 pm

pzygmunt wrote:
Fri May 31, 2019 8:35 pm
No to integracja działa. Reszta w rękach google
Wszystko jasne, czekamy aż google dorówna Supli. W tej chwili zdecydowanie aplikacja Supli wyprzedziła tą od googla. Gratulacje!
Simono
Posts: 304
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Sun Jun 02, 2019 1:17 pm

@pzygmunt czy będzie kiedyś możliwość korzystania z integracji Google Home na prywatnych dockerach dla tych co nie mają publicznego ip np przez podpiętego pośrednika Supla Cloud?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6685
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Jun 02, 2019 4:51 pm

Nie planuje takiego rozwiązania na chwile obecną.
szym3k
Posts: 117
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Wed Jun 12, 2019 1:09 pm

Co należy zrobić przy zmianie adresu clouda bo zmieniłem z y.com na x.y.com i musiałbym chyba na nowo zarejestrować adres? Poprzedni trzeba wyrejestrować?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6685
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Jun 12, 2019 1:14 pm

Odepnij konto Google/Alexy to po pierwsze. Po drugie musisz na nowo zarejestrować swoją instancję.
szym3k
Posts: 117
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Wed Jun 12, 2019 1:17 pm

Ok. Odpięte rejestracja poleciała, ale jak daje polecenie na hoscie dotyczące rejestracji wypluwa:

Code: Select all

Your isntance seems to be registered already. If you have any problems integrating some of the apps, feel free to contact us.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6685
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Jun 12, 2019 5:20 pm

Napisz na priv-a o jakie adresy chodzi.
szym3k
Posts: 117
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Thu Jun 13, 2019 10:44 am

Poleciało ;)
_aro_
Posts: 48
Joined: Mon Apr 09, 2018 5:10 pm
Location: Legnica

Sun Jun 30, 2019 7:23 pm

Potwierdzam, że połączenie działa także w dockerze na Synology.
Dzięki wielkie pzygmunt !
s_pol
Posts: 6
Joined: Fri Mar 08, 2019 9:13 pm

Fri Jul 19, 2019 6:25 pm

Natknąłem się na pewien problem, mianowicie po zainstalowaniu na smartfonie aktualizacji Supli do wersji 2.3.15 przestała działać mi integracja z GH, tzn. niby urządzenia są widoczne ale nie ma żadnego efektu działania komend włącz/wyłącz.
Pomyślałem, że ponownie połączę moją prywatną instalację (supla cloud 2.3.7) z kontem z GH, ale obecnie nie mogę przejść procedury "zarejestrowania prywatnej chmury".

Czy mieliście u siebie z tym jakieś problemy?
Post Reply