Arduino IDE

User avatar
QLQ
Posts: 674
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Wed Jul 10, 2019 4:39 pm

Rafaello wrote:
Wed Jul 10, 2019 2:52 pm
A u mnie niby ładnie się kompiluje, później bez problemu wchodzi do konfiguracji, po czym przy restarcie łączy się z AP i za chwilkę rozłącza i tak w kółko, natomiast w Cloud nic nie widać. Może jakiś trop, Wgrywam poprzez Arduino IDE.
soft jak nie widzi bme to się restartuje.
Rafaello
Posts: 33
Joined: Sun May 29, 2016 1:34 pm

Wed Jul 10, 2019 5:26 pm

QLQ wrote:
Wed Jul 10, 2019 4:39 pm
Rafaello wrote:
Wed Jul 10, 2019 2:52 pm
A u mnie niby ładnie się kompiluje, później bez problemu wchodzi do konfiguracji, po czym przy restarcie łączy się z AP i za chwilkę rozłącza i tak w kółko, natomiast w Cloud nic nie widać. Może jakiś trop, Wgrywam poprzez Arduino IDE.
soft jak nie widzi bme to się restartuje.
Dokładnie w tym był problem, QLQ dzięki jesteś wielki.
Działa dokładnie w takiej konfiguracji jakiej potrzebuję Relay x 4, DS, BME280.
Super
User avatar
QLQ
Posts: 674
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Wed Jul 10, 2019 5:42 pm

Da się zrobić aby modół się logowal do Cloud bez bme. A jak się to podepnie to działa normalnie. Po odpięciu bme modół też dalej pracuje.
Rafaello
Posts: 33
Joined: Sun May 29, 2016 1:34 pm

Wed Jul 10, 2019 6:20 pm

QLQ wrote:
Wed Jul 10, 2019 5:42 pm
Da się zrobić aby modół się logowal do Cloud bez bme. A jak się to podepnie to działa normalnie. Po odpięciu bme modół też dalej pracuje.
Podpowiedz mi, teraz jak mam wszystko skonfigurowane jak wejść do trybu konfiguracji.
User avatar
QLQ
Posts: 674
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Wed Jul 10, 2019 6:26 pm

Rafaello wrote:
Wed Jul 10, 2019 6:20 pm
QLQ wrote:
Wed Jul 10, 2019 5:42 pm
Da się zrobić aby modół się logowal do Cloud bez bme. A jak się to podepnie to działa normalnie. Po odpięciu bme modół też dalej pracuje.
Podpowiedz mi, teraz jak mam wszystko skonfigurowane jak wejść do trybu konfiguracji.
viewtopic.php?f=6&t=5025
Rafaello
Posts: 33
Joined: Sun May 29, 2016 1:34 pm

Sat Jul 13, 2019 2:33 pm

Generalnie wszystko działa OK, w sumie mam już kilkanaście modułów działających pod Supla, a zastanawia mnie jedna rzecz czemu ten konkretny moduł resetuje się co kilka godzin, w Cloud ostatnie połączenie to najwyżej dwie godziny wstecz. Czy to celowe aby się resetował co jakiś czas. Inne które działają na podstawowych konfiguracjach czasami nie resetują sie i przez kilka dni.
User avatar
QLQ
Posts: 674
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sat Jul 13, 2019 2:54 pm

Rafaello wrote:
Sat Jul 13, 2019 2:33 pm
Generalnie wszystko działa OK, w sumie mam już kilkanaście modułów działających pod Supla, a zastanawia mnie jedna rzecz czemu ten konkretny moduł resetuje się co kilka godzin, w Cloud ostatnie połączenie to najwyżej dwie godziny wstecz. Czy to celowe aby się resetował co jakiś czas. Inne które działają na podstawowych konfiguracjach czasami nie resetują sie i przez kilka dni.
Nie jest to celowe. Nic takiego nie ma w kodzie aby się resetował.
tomek98
Posts: 37
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Sun Jul 14, 2019 4:16 pm

Znaleziono wiele bibliotek w "OneWire.h"
Wykorzystane: C:\Users\Tomek\Desktop\arduino-1.8.4\libraries\OneWire
Niewykorzystane: C:\Users\Tomek\Desktop\arduino-1.8.4\libraries\MAX31850_OneWire
exit status 1
Błąd kompilacji dla płytki Generic ESP8266 Module.


Skopiowałem cały program i biblioteki a przy kompilacji pojawia się taki problem :/
Pozdrawiam,
Tomek
tomek98
Posts: 37
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Sun Jul 14, 2019 4:35 pm

tomek98 wrote:
Sun Jul 14, 2019 4:16 pm
Znaleziono wiele bibliotek w "OneWire.h"
Wykorzystane: C:\Users\Tomek\Desktop\arduino-1.8.4\libraries\OneWire
Niewykorzystane: C:\Users\Tomek\Desktop\arduino-1.8.4\libraries\MAX31850_OneWire
exit status 1
Błąd kompilacji dla płytki Generic ESP8266 Module.


Skopiowałem cały program i biblioteki a przy kompilacji pojawia się taki problem :/
Gdy usunąłem jedna biblioteke OneWire to wtedy ten błąd zniknął, ale pojawiły się kolejne:
C:\Users\Tomek\Desktop\arduino-1.8.4\libraries\SuplaGUI\supla_eeprom.cpp:9:31: fatal error: ESP8266TrueRandom.h: No such file or directory

#include "ESP8266TrueRandom.h"
Pozdrawiam,
Tomek
User avatar
shimano73
Posts: 753
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sun Jul 14, 2019 4:57 pm

Brakuje ci biblioteki
ESP8266TrueRandom.h
Post Reply