Arduino IDE

User avatar
shimano73
Posts: 879
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sat Jul 06, 2019 5:41 pm

To nie problem usb , bo jak napisałem wyżej bin działa z usb , a skompilowane źródło na bibliotekach QLQ'a nie wychodzi z konfiguracji nawet przy zasilaniu z zasilacza . Na tym samym usb pc zasilałem stacje pogody z bme , sds011, bh1750, oled'emd i działa bez problemu .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
cino111
Posts: 631
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Sat Jul 06, 2019 5:49 pm

Jaka wersja plytek? Najlepiej dziala na 2.3.
Swoją drogą lepszy config jest 5s gpio0 do masy. Mialem przypadki ze po zaniku zasilania wchodzil mi modul w config i teraz uzywam configu od Elmaya.
User avatar
shimano73
Posts: 879
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sat Jul 06, 2019 5:58 pm

Też używam wersji 2.3
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Patryk
Posts: 407
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Sat Jul 06, 2019 6:03 pm

Czyli "NIE podpuszszajac" @QLQ , jak przerobi na konfig od @elmaya będzie super :D :D :D
User avatar
shimano73
Posts: 879
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sat Jul 06, 2019 6:17 pm

używam kod od @elmaya zmodyfikowanego chyba przez @wojtas567 jest ok , tylko ma biało-czarna stronkę konfiguracyjną ;) , ale ma za to skanowanie sieci wifi , bardzo przydatne .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
QLQ
Posts: 767
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sat Jul 06, 2019 6:21 pm

shimano73 wrote:
Sat Jul 06, 2019 5:41 pm
To nie problem usb , bo jak napisałem wyżej bin działa z usb , a skompilowane źródło na bibliotekach QLQ'a nie wychodzi z konfiguracji nawet przy zasilaniu z zasilacza . Na tym samym usb pc zasilałem stacje pogody z bme , sds011, bh1750, oled'emd i działa bez problemu .
Wiem że pewnie to zrobiłeś ale czy podłączyłeś bme?
Kurcze już poskladalem wszystko ale wydaje mi się że po zapisie tez mi nie wychodził sam z konfigu ale po resecie przyciskiem łączy się z Cloud i działa już poprawnie. Po zdalny wygraniu Soft już sam się restartuje i łączy ale trzeba usunąć to z Cloud aby się znów zalogował.

Zaraz sprawdzę.

EDIT: Tak potwierdzam powyższe. A i jeszcze jedna rzecz - wprowadzałem zawsze login i hasło ustawień administratora.
Last edited by QLQ on Sat Jul 06, 2019 6:29 pm, edited 1 time in total.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
QLQ
Posts: 767
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sat Jul 06, 2019 6:28 pm

Patryk wrote:
Sat Jul 06, 2019 6:03 pm
Czyli "NIE podpuszszajac" @QLQ , jak przerobi na konfig od @elmaya będzie super :D :D :D
Właśnie w nocy też próbowałem - nawet coś mi wyszło ale nie zapisywał mi do Eprom ssid i hasła wifi. Dałem z tym sobie spokój ale może kiedyś..
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
shimano73
Posts: 879
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sat Jul 06, 2019 6:32 pm

piomar2 wrote:
Sat Jul 06, 2019 4:45 pm
Gratulacje! Odpaliłem. Działa lux. Pozdrawiam...

piomar2
Wgrałeś bin'a czy kompilowałeś źródło ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
QLQ
Posts: 767
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sat Jul 06, 2019 6:56 pm

shimano73 wrote:
Sat Jul 06, 2019 6:32 pm
piomar2 wrote:
Sat Jul 06, 2019 4:45 pm
Gratulacje! Odpaliłem. Działa lux. Pozdrawiam...

piomar2
Wgrałeś bin'a czy kompilowałeś źródło ?
JA kompilowałem i wgrywałem przez Arduino. Przed chwilą też testowałem przez bin . Cały czas WeMos d1 mini. Ustawienia ESP DL jak na 1 stronie. Działa ale po restarcie guzikiem (reset).
Kolejny raz jeszcze sprawdziłem update online przez bin - działa , sam się wtedy restartuje.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
piomar2
Posts: 98
Joined: Fri Apr 26, 2019 5:32 pm
Location: Bukowice

Sat Jul 06, 2019 7:04 pm

kompilowałem źródło i działa elegancko!
piomar2
Post Reply