Arduino IDE

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr lip 10, 2019 4:39 pm

Rafaello pisze:
śr lip 10, 2019 2:52 pm
A u mnie niby ładnie się kompiluje, później bez problemu wchodzi do konfiguracji, po czym przy restarcie łączy się z AP i za chwilkę rozłącza i tak w kółko, natomiast w Cloud nic nie widać. Może jakiś trop, Wgrywam poprzez Arduino IDE.
soft jak nie widzi bme to się restartuje.
Rafaello
Posty: 96
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

śr lip 10, 2019 5:26 pm

QLQ pisze:
śr lip 10, 2019 4:39 pm
Rafaello pisze:
śr lip 10, 2019 2:52 pm
A u mnie niby ładnie się kompiluje, później bez problemu wchodzi do konfiguracji, po czym przy restarcie łączy się z AP i za chwilkę rozłącza i tak w kółko, natomiast w Cloud nic nie widać. Może jakiś trop, Wgrywam poprzez Arduino IDE.
soft jak nie widzi bme to się restartuje.
Dokładnie w tym był problem, QLQ dzięki jesteś wielki.
Działa dokładnie w takiej konfiguracji jakiej potrzebuję Relay x 4, DS, BME280.
Super
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr lip 10, 2019 5:42 pm

Da się zrobić aby modół się logowal do Cloud bez bme. A jak się to podepnie to działa normalnie. Po odpięciu bme modół też dalej pracuje.
Rafaello
Posty: 96
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

śr lip 10, 2019 6:20 pm

QLQ pisze:
śr lip 10, 2019 5:42 pm
Da się zrobić aby modół się logowal do Cloud bez bme. A jak się to podepnie to działa normalnie. Po odpięciu bme modół też dalej pracuje.
Podpowiedz mi, teraz jak mam wszystko skonfigurowane jak wejść do trybu konfiguracji.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr lip 10, 2019 6:26 pm

Rafaello pisze:
śr lip 10, 2019 6:20 pm
QLQ pisze:
śr lip 10, 2019 5:42 pm
Da się zrobić aby modół się logowal do Cloud bez bme. A jak się to podepnie to działa normalnie. Po odpięciu bme modół też dalej pracuje.
Podpowiedz mi, teraz jak mam wszystko skonfigurowane jak wejść do trybu konfiguracji.
viewtopic.php?f=6&t=5025
Rafaello
Posty: 96
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

sob lip 13, 2019 2:33 pm

Generalnie wszystko działa OK, w sumie mam już kilkanaście modułów działających pod Supla, a zastanawia mnie jedna rzecz czemu ten konkretny moduł resetuje się co kilka godzin, w Cloud ostatnie połączenie to najwyżej dwie godziny wstecz. Czy to celowe aby się resetował co jakiś czas. Inne które działają na podstawowych konfiguracjach czasami nie resetują sie i przez kilka dni.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lip 13, 2019 2:54 pm

Rafaello pisze:
sob lip 13, 2019 2:33 pm
Generalnie wszystko działa OK, w sumie mam już kilkanaście modułów działających pod Supla, a zastanawia mnie jedna rzecz czemu ten konkretny moduł resetuje się co kilka godzin, w Cloud ostatnie połączenie to najwyżej dwie godziny wstecz. Czy to celowe aby się resetował co jakiś czas. Inne które działają na podstawowych konfiguracjach czasami nie resetują sie i przez kilka dni.
Nie jest to celowe. Nic takiego nie ma w kodzie aby się resetował.
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

ndz lip 14, 2019 4:16 pm

Znaleziono wiele bibliotek w "OneWire.h"
Wykorzystane: C:\Users\Tomek\Desktop\arduino-1.8.4\libraries\OneWire
Niewykorzystane: C:\Users\Tomek\Desktop\arduino-1.8.4\libraries\MAX31850_OneWire
exit status 1
Błąd kompilacji dla płytki Generic ESP8266 Module.


Skopiowałem cały program i biblioteki a przy kompilacji pojawia się taki problem :/
Pozdrawiam,
Tomek
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

ndz lip 14, 2019 4:35 pm

tomek98 pisze:
ndz lip 14, 2019 4:16 pm
Znaleziono wiele bibliotek w "OneWire.h"
Wykorzystane: C:\Users\Tomek\Desktop\arduino-1.8.4\libraries\OneWire
Niewykorzystane: C:\Users\Tomek\Desktop\arduino-1.8.4\libraries\MAX31850_OneWire
exit status 1
Błąd kompilacji dla płytki Generic ESP8266 Module.


Skopiowałem cały program i biblioteki a przy kompilacji pojawia się taki problem :/
Gdy usunąłem jedna biblioteke OneWire to wtedy ten błąd zniknął, ale pojawiły się kolejne:
C:\Users\Tomek\Desktop\arduino-1.8.4\libraries\SuplaGUI\supla_eeprom.cpp:9:31: fatal error: ESP8266TrueRandom.h: No such file or directory

#include "ESP8266TrueRandom.h"
Pozdrawiam,
Tomek
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1088
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

ndz lip 14, 2019 4:57 pm

Brakuje ci biblioteki
ESP8266TrueRandom.h
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arduino IDE”