Niepodłączony BME 280

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1113
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pn lip 08, 2019 10:15 pm

Zawsze mnie irytowało , że jak nie podłączysz BME 280 to modół nie połączy się z Supla Cloud.
Aż nie spróbowałem:
Zamiast:

Kod: Zaznacz cały

  Wire.begin(4,5);
    if (!bme.begin(0x76)) {
    Serial.println("Could not find a valid BME280 sensor, check wiring!");
    while (1);
  }
Wpisałem :

Kod: Zaznacz cały

Wire.begin(4,5);
bme.begin(0x76);
i ku mojemu zdziwieniu moduł WEMos połączył się z Cloudem bez podłączonego BME !! :shock: - ciśnienie wskazało 0, temp 0 wilgotność 0.
Wystarczy podłączyć BME ale ZRESTARTOWAĆ ESP i działa ! :D
piomar2
Posty: 233
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

wt lip 09, 2019 7:13 pm

Gratulacje dociekliwości...i wtedy są sukcesy. Pozdrawiam
piomar2
Posty: 233
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

wt lip 09, 2019 7:39 pm

Sprawdziłem u siebie. Jest tak jak mówisz :roll:
ODPOWIEDZ