Niepodłączony BME 280

Post Reply
User avatar
QLQ
Posts: 675
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Mon Jul 08, 2019 10:15 pm

Zawsze mnie irytowało , że jak nie podłączysz BME 280 to modół nie połączy się z Supla Cloud.
Aż nie spróbowałem:
Zamiast:

Code: Select all

  Wire.begin(4,5);
    if (!bme.begin(0x76)) {
    Serial.println("Could not find a valid BME280 sensor, check wiring!");
    while (1);
  }
Wpisałem :

Code: Select all

Wire.begin(4,5);
bme.begin(0x76);
i ku mojemu zdziwieniu moduł WEMos połączył się z Cloudem bez podłączonego BME !! :shock: - ciśnienie wskazało 0, temp 0 wilgotność 0.
Wystarczy podłączyć BME ale ZRESTARTOWAĆ ESP i działa ! :D
piomar2
Posts: 29
Joined: Fri Apr 26, 2019 5:32 pm
Location: Bukowice

Tue Jul 09, 2019 7:13 pm

Gratulacje dociekliwości...i wtedy są sukcesy. Pozdrawiam
piomar2
piomar2
Posts: 29
Joined: Fri Apr 26, 2019 5:32 pm
Location: Bukowice

Tue Jul 09, 2019 7:39 pm

Sprawdziłem u siebie. Jest tak jak mówisz :roll:
piomar2
Post Reply