Upgrade domofonu

User avatar
pzygmunt
Posts: 7040
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Oct 20, 2016 11:43 am

Mogę odstąpić Ci ten prototyp.
bMind
Posts: 31
Joined: Fri Apr 01, 2016 11:33 am

Thu Oct 20, 2016 12:18 pm

Hm..no to nie będę się upierał :) Ale i tak temat płytki się nie rozwiąże do końca (rozwiąże dokładnie w 50% :)), bo potrzebuję zrobić dwa takie ustrojstwa :) Drugim chciałem wysterować bramę (pilot do bramy dokładniej).
User avatar
pzygmunt
Posts: 7040
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Oct 20, 2016 12:22 pm

bMind wrote:Hm..no to nie będę się upierał :) Ale i tak temat płytki się nie rozwiąże do końca (rozwiąże dokładnie w 50% :)), bo potrzebuję zrobić dwa takie ustrojstwa :) Drugim chciałem wysterować bramę (pilot do bramy dokładniej).
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=65 ... st-visited
bMind
Posts: 31
Joined: Fri Apr 01, 2016 11:33 am

Thu Oct 20, 2016 1:32 pm

Odpada. Zapomniałem dodać, że to brama osiedlowa a nie w domu :)
User avatar
pzygmunt
Posts: 7040
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Oct 20, 2016 1:32 pm

W czym problem ?
bMind
Posts: 31
Joined: Fri Apr 01, 2016 11:33 am

Thu Oct 20, 2016 2:13 pm

Aaa..sztuczka z czytaniem :P Umknęło mi, że nie tylko do elektrozaczepu podłączyć ale i do sterownika..sorki :oops: Czyli jak rozumiem mogę to też podłączyć do pilota jeśli tylko taki sposób 'interakcji' jest możliwy?
moondec
Posts: 28
Joined: Sun Oct 30, 2016 7:54 pm

Wed Nov 02, 2016 10:03 pm

Witam wszystkich! Zastanawiam się czy ten projekt z płytkami do upgrade domofonu jest jeszcze żywy. Chętnie bym nabył taki zestaw do samodzielnego montażu. Mam też pytanie jak zasiany jest układ? Czyli skąd pobrać 5V? Pozdrawiam. Trzymam kciuki za Supla (dobre bo polskie).
User avatar
wojtas567
Posts: 1796
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Nov 02, 2016 10:09 pm

Płytkę możesz wykorzystać Espablo a zasilić musisz z zewnętrznego zasilacza chyba że masz dostęp do zasilacza który jest w instalacji domofonu (na przewodach domofonu jest napięcie ale zbyt małe żeby moduł mógł być ciągle zasilany).
Pozdrawiam
Wojtek
moondec
Posts: 28
Joined: Sun Oct 30, 2016 7:54 pm

Wed Nov 02, 2016 10:17 pm

Ok. Dzięki za info. Powalczę z tym.
Pozdrawiam,
Marek
User avatar
Espablo
Posts: 1458
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Nov 02, 2016 10:22 pm

wojtas567 wrote:Płytkę możesz wykorzystać Espablo a zasilić musisz z zewnętrznego zasilacza chyba że masz dostęp do zasilacza który jest w instalacji domofonu (na przewodach domofonu jest napięcie ale zbyt małe żeby moduł mógł być ciągle zasilany).
Płytki ode mnie mają na pokładzie przetwornicę z230V na 5V, więc nie potrzeba zew. zasilacza
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Post Reply