Upgrade domofonu

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 20, 2016 11:43 am

Mogę odstąpić Ci ten prototyp.
bMind
Posty: 31
Rejestracja: pt kwie 01, 2016 11:33 am

czw paź 20, 2016 12:18 pm

Hm..no to nie będę się upierał :) Ale i tak temat płytki się nie rozwiąże do końca (rozwiąże dokładnie w 50% :)), bo potrzebuję zrobić dwa takie ustrojstwa :) Drugim chciałem wysterować bramę (pilot do bramy dokładniej).
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 20, 2016 12:22 pm

bMind pisze:Hm..no to nie będę się upierał :) Ale i tak temat płytki się nie rozwiąże do końca (rozwiąże dokładnie w 50% :)), bo potrzebuję zrobić dwa takie ustrojstwa :) Drugim chciałem wysterować bramę (pilot do bramy dokładniej).
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=65 ... st-visited
bMind
Posty: 31
Rejestracja: pt kwie 01, 2016 11:33 am

czw paź 20, 2016 1:32 pm

Odpada. Zapomniałem dodać, że to brama osiedlowa a nie w domu :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 20, 2016 1:32 pm

W czym problem ?
bMind
Posty: 31
Rejestracja: pt kwie 01, 2016 11:33 am

czw paź 20, 2016 2:13 pm

Aaa..sztuczka z czytaniem :P Umknęło mi, że nie tylko do elektrozaczepu podłączyć ale i do sterownika..sorki :oops: Czyli jak rozumiem mogę to też podłączyć do pilota jeśli tylko taki sposób 'interakcji' jest możliwy?
moondec
Posty: 28
Rejestracja: ndz paź 30, 2016 7:54 pm

śr lis 02, 2016 10:03 pm

Witam wszystkich! Zastanawiam się czy ten projekt z płytkami do upgrade domofonu jest jeszcze żywy. Chętnie bym nabył taki zestaw do samodzielnego montażu. Mam też pytanie jak zasiany jest układ? Czyli skąd pobrać 5V? Pozdrawiam. Trzymam kciuki za Supla (dobre bo polskie).
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lis 02, 2016 10:09 pm

Płytkę możesz wykorzystać Espablo a zasilić musisz z zewnętrznego zasilacza chyba że masz dostęp do zasilacza który jest w instalacji domofonu (na przewodach domofonu jest napięcie ale zbyt małe żeby moduł mógł być ciągle zasilany).
Pozdrawiam
Wojtek
moondec
Posty: 28
Rejestracja: ndz paź 30, 2016 7:54 pm

śr lis 02, 2016 10:17 pm

Ok. Dzięki za info. Powalczę z tym.
Pozdrawiam,
Marek
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr lis 02, 2016 10:22 pm

wojtas567 pisze:Płytkę możesz wykorzystać Espablo a zasilić musisz z zewnętrznego zasilacza chyba że masz dostęp do zasilacza który jest w instalacji domofonu (na przewodach domofonu jest napięcie ale zbyt małe żeby moduł mógł być ciągle zasilany).
Płytki ode mnie mają na pokładzie przetwornicę z230V na 5V, więc nie potrzeba zew. zasilacza
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ