Strona 5 z 10

Re: Upgrade domofonu

: czw paź 20, 2016 11:43 am
autor: pzygmunt
Mogę odstąpić Ci ten prototyp.

Re: Upgrade domofonu

: czw paź 20, 2016 12:18 pm
autor: bMind
Hm..no to nie będę się upierał :) Ale i tak temat płytki się nie rozwiąże do końca (rozwiąże dokładnie w 50% :)), bo potrzebuję zrobić dwa takie ustrojstwa :) Drugim chciałem wysterować bramę (pilot do bramy dokładniej).

Re: Upgrade domofonu

: czw paź 20, 2016 12:22 pm
autor: pzygmunt
bMind pisze:Hm..no to nie będę się upierał :) Ale i tak temat płytki się nie rozwiąże do końca (rozwiąże dokładnie w 50% :)), bo potrzebuję zrobić dwa takie ustrojstwa :) Drugim chciałem wysterować bramę (pilot do bramy dokładniej).
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=65 ... st-visited

Re: Upgrade domofonu

: czw paź 20, 2016 1:32 pm
autor: bMind
Odpada. Zapomniałem dodać, że to brama osiedlowa a nie w domu :)

Re: Upgrade domofonu

: czw paź 20, 2016 1:32 pm
autor: pzygmunt
W czym problem ?

Re: Upgrade domofonu

: czw paź 20, 2016 2:13 pm
autor: bMind
Aaa..sztuczka z czytaniem :P Umknęło mi, że nie tylko do elektrozaczepu podłączyć ale i do sterownika..sorki :oops: Czyli jak rozumiem mogę to też podłączyć do pilota jeśli tylko taki sposób 'interakcji' jest możliwy?

Re: Upgrade domofonu

: śr lis 02, 2016 10:03 pm
autor: moondec
Witam wszystkich! Zastanawiam się czy ten projekt z płytkami do upgrade domofonu jest jeszcze żywy. Chętnie bym nabył taki zestaw do samodzielnego montażu. Mam też pytanie jak zasiany jest układ? Czyli skąd pobrać 5V? Pozdrawiam. Trzymam kciuki za Supla (dobre bo polskie).

Re: Upgrade domofonu

: śr lis 02, 2016 10:09 pm
autor: wojtas567
Płytkę możesz wykorzystać Espablo a zasilić musisz z zewnętrznego zasilacza chyba że masz dostęp do zasilacza który jest w instalacji domofonu (na przewodach domofonu jest napięcie ale zbyt małe żeby moduł mógł być ciągle zasilany).

Re: Upgrade domofonu

: śr lis 02, 2016 10:17 pm
autor: moondec
Ok. Dzięki za info. Powalczę z tym.
Pozdrawiam,
Marek

Re: Upgrade domofonu

: śr lis 02, 2016 10:22 pm
autor: Espablo
wojtas567 pisze:Płytkę możesz wykorzystać Espablo a zasilić musisz z zewnętrznego zasilacza chyba że masz dostęp do zasilacza który jest w instalacji domofonu (na przewodach domofonu jest napięcie ale zbyt małe żeby moduł mógł być ciągle zasilany).
Płytki ode mnie mają na pokładzie przetwornicę z230V na 5V, więc nie potrzeba zew. zasilacza