Upgrade domofonu

User avatar
Espablo
Posts: 1344
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Nov 16, 2016 12:11 pm

PCB są już dostępne. Piszcie na priv. :mrgreen:
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Drail
Posts: 37
Joined: Sun Jan 24, 2016 11:26 pm

Wed Nov 16, 2016 7:40 pm

Link do firmware dla esp 01 wygasł. Można prosić o jakąś aktualizację?
Drail
Posts: 37
Joined: Sun Jan 24, 2016 11:26 pm

Wed Nov 16, 2016 8:01 pm

Już mu wrzuciłem, gate module. A jak z układem? Jakiś schemat może ktoś posiada do domofonu?
User avatar
wojtas567
Posts: 1442
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Nov 16, 2016 8:43 pm

Schemat to musisz poszukać swojego domofonu.
Najprościej to podłącz styki przekaźnika równolegle z przyciskiem rygla w domofonie i będzie działać.
Zasilanie musisz podłączyć z zewnątrz bo w słuchawce do domofonu nie ma wystarczającego prądu na utrzymanie ESP przy pracy.
Pozdrawiam
Wojtek
Drail
Posts: 37
Joined: Sun Jan 24, 2016 11:26 pm

Thu Nov 17, 2016 4:30 pm

Źle się wyraziłem. Schemat, chodziło mi o schemat dla esp. A domofon, przemierzyłem miernikiem i jest w jednym miejscu 3v, ciekawe czy esp na tym ruszy :)
User avatar
pzygmunt
Posts: 4996
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Nov 17, 2016 4:39 pm

Drail wrote:Źle się wyraziłem. Schemat, chodziło mi o schemat dla esp. A domofon, przemierzyłem miernikiem i jest w jednym miejscu 3v, ciekawe czy esp na tym ruszy :)
Z tym podpinaniem tam ESP byłbym ostrożny bo centralkę możesz uwalić.
stachu29
Posts: 1
Joined: Wed Nov 23, 2016 9:58 pm

Thu Nov 24, 2016 6:05 pm

Czy jest jeszcze możliwość zakupu zestawu? prosze o kontakt i dane do przelewu ;]
moondec
Posts: 27
Joined: Sun Oct 30, 2016 7:54 pm

Fri Dec 09, 2016 6:47 pm

Ostatnio irytuje mnie konieczność duszenia jakiegokolwiek przycisku, czy wbijania kodu. Zastanawiam się, czy telefon mógłby wysyłać polecenie otwarcia drzwi, kiedy się do nich zbliżam? Obawiam się, że precyzja GPS ze smartfona może powodować, że to nie będzie działało. Może ktoś ma jakiś pomysł?
0xFF
Posts: 307
Joined: Sat Feb 20, 2016 8:54 pm

Fri Dec 09, 2016 10:59 pm

Beacon.
moondec
Posts: 27
Joined: Sun Oct 30, 2016 7:54 pm

Sun Dec 11, 2016 5:29 pm

0xFF wrote:Beacon.
Dzięki za wskazówkę.
Post Reply