Informacja o napięcu zasilania

piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

sob kwie 11, 2020 6:58 am

Hej. Ja mam też kilka solarów ale stacjonarnych. Właśnie zamówiłem mocne serwa i zacznę zabawę z trackerami (też tak dla zabawy). Do tamtego tematu z "większym snem" dopiszę jeszcze oprócz obsługi temperatury obsługę z woltomierzem. Pozdrawiam
wandre
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 04, 2020 8:49 pm

sob kwie 11, 2020 7:19 am

piomar2 pisze:
sob kwie 11, 2020 6:58 am
Hej. Ja mam też kilka solarów ale stacjonarnych. Właśnie zamówiłem mocne serwa i zacznę zabawę z trackerami (też tak dla zabawy). Do tamtego tematu z "większym snem" dopiszę jeszcze oprócz obsługi temperatury obsługę z woltomierzem. Pozdrawiam
Super chętnie przetestuję. Obserwuję oba tematy więc czekam. Pozdrawiam
wandre
6x Sonoff Basic, 3x Sonoff Pow_R2, 1x ESP12, 3x Wemos d1 mini
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

sob kwie 11, 2020 9:33 am

wandre pisze:
sob kwie 11, 2020 7:19 am
piomar2 pisze:
sob kwie 11, 2020 6:58 am
Hej. Ja mam też kilka solarów ale stacjonarnych. Właśnie zamówiłem mocne serwa i zacznę zabawę z trackerami (też tak dla zabawy). Do tamtego tematu z "większym snem" dopiszę jeszcze oprócz obsługi temperatury obsługę z woltomierzem. Pozdrawiam
Super chętnie przetestuję. Obserwuję oba tematy więc czekam. Pozdrawiam
Już wrzuciłem :viewtopic.php?f=9&p=66507#p66507
wojtek
Posty: 20
Rejestracja: czw paź 19, 2017 8:34 am

sob kwie 11, 2020 12:12 pm

Na jakich ustawieniach wygrywacie V2 do wemosa. W tej wersji d0 nie musi być podłączony przez rezystor do rst?
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

sob kwie 11, 2020 12:25 pm

wszystko włącznie ze schematem jest viewtopic.php?f=9&p=66507#p66507
Matush88
Posty: 1
Rejestracja: ndz gru 22, 2019 7:35 pm

wt wrz 08, 2020 9:26 am

Cześć koledzy mam problem z wemosem D1 mini mianowicie wgrywam program woltomierza do wemosa , uruchamiam dodawanie urządzeń w cloud , łączę się z wifi generowanym przez wemos i uzupełniam pola rejestracji urządzenia oraz zapisuje. Reset wemosa i urządzenie nie pojawia się w cloud. Na monitorze szeregowym w ide mam informacje że połączono do sieci wifi która wpisuje. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Pozdrawiam
PioKar
Posty: 393
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

wt wrz 08, 2020 3:02 pm

Matush88 pisze:
wt wrz 08, 2020 9:26 am
Cześć koledzy mam problem z wemosem D1 mini mianowicie wgrywam program woltomierza do wemosa , uruchamiam dodawanie urządzeń w cloud , łączę się z wifi generowanym przez wemos i uzupełniam pola rejestracji urządzenia oraz zapisuje. Reset wemosa i urządzenie nie pojawia się w cloud. Na monitorze szeregowym w ide mam informacje że połączono do sieci wifi która wpisuje. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Pozdrawiam
W tym sofcie po wpisaniu danych i zapisaniu chyba nie robi się fizycznego resetu a czeka aż wemos sam się zrestartuje i doda do clouda.
Na pewno tak jest w wersji z długim usypianiem.
Spróbuj.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”