Informacja o napięcu zasilania

piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

pn mar 30, 2020 1:20 pm

Poszło na priva...
wojtek
Posty: 20
Rejestracja: czw paź 19, 2017 8:34 am

pt kwie 10, 2020 2:57 pm

hej,

wgrałem wersję 2 do wemosa d1 mini, mam w cloudzie wyniki, ale po około 5 min moduł rozłącza się i bez resetu nie podłącza się ponownie.
Czy u Was działa poprawnie?
wandre
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 04, 2020 8:49 pm

pt kwie 10, 2020 3:17 pm

U mnie na Wemos d1 mini jest ok ale ESP12 na tym sofcie tracił połączenie po godzinie.
wandre
6x Sonoff Basic, 3x Sonoff Pow_R2, 1x ESP12, 3x Wemos d1 mini
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

pt kwie 10, 2020 3:44 pm

Panowie!
Właśnie odpaliłem 2 sztuki 1. Wemos mini 2. NodeMcu ESP12. Czas start 17.45. Zweryfikujemy temat.
wojtek
Posty: 20
Rejestracja: czw paź 19, 2017 8:34 am

pt kwie 10, 2020 3:51 pm

wow, dzięki że sprawdzacie :)
PioKar
Posty: 393
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pt kwie 10, 2020 4:40 pm

Wątek jest faktycznie trochę sklejony.
Dzięki koledze, to co mnie interesowało. Czyli pomiar 3,7v z usypianiem działa super od kilku tygodni.
Czas usypiania ustawiony na 110 sek. daje ciągły odczyt w suplacloud i mi nic więcej nie potrzeba.
W między czasie ( albo wcześniej ) powstały wersje dla ludzików z fotowoltaiką i temat wziął ... się skomplikował.
Ja się cieszę że ruszyłem społeczność, ale może by założyć nowy wątek pomiar napięcia do 30v.
I tak w ogóle to chyba taki już jest.
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

pt kwie 10, 2020 4:54 pm

PioKar polecam Tobie to: viewtopic.php?f=9&t=6355&p=65541&hilit= ... gii#p65541
Tak możesz ustawić znacznie większy czas snu... :lol:
Koledzy minęła godzina i obydwa układy działają bez zarzutu.
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

pt kwie 10, 2020 5:56 pm

Minęło ponad 2 h i oba woltomierze pracują bez problemu. Zostawię je w pracy na nockę i zobaczymy, ale wszystko wskazuje, że macie coś nie tak ze sprzętem...
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

sob kwie 11, 2020 5:05 am

Nocka minęła. Woltomierze pracują bez problemu. Nic się nie wylogowało ani nie zawiesiło ani na wemosie mini ani na NodeMcu. Temat uważam za wyjaśniony.
PioKar
Posty: 393
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

sob kwie 11, 2020 6:25 am

piomar2 pisze:
pt kwie 10, 2020 4:54 pm
PioKar polecam Tobie to: viewtopic.php?f=9&t=6355&p=65541&hilit= ... gii#p65541
Tak możesz ustawić znacznie większy czas snu... :lol:
Koledzy minęła godzina i obydwa układy działają bez zarzutu.
Tak tak. Ja to od razu widziałem.
Zrobię to na zimę jak będzie mało słońca.
Teraz solary pracują 12 godzin.
Wykombinowałem trzy tanie sztuki.
Wschód/południe/zachód.
Przerost formy nad treścią ale w tych czasach trzeba mieć jakieś zajęcie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”