Jak często wstawiane są dane do wykresów?

strzelczykadam
Posty: 6
Rejestracja: pn maja 06, 2019 5:20 pm

śr wrz 11, 2019 8:25 pm

Witam.
Wykresy na supla.org tworzone są z danych co 10 minut.
Czy można zmienić częstość z (co 10 minut) na (co 1 minuta)?

Mam podłączony czujnik temperatury z DS-a na wyjściu z pieca CO.
10 minut w tym przypadku to za długi czas pomiędzy odczytami do tworzenia wykresu.

Można jakoś częściej pobierać dane do wykresu np co 1 minutę?
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

śr wrz 11, 2019 10:01 pm

Czeste zapisywanie danych uwali element zliczajacy ktory ma okreslona liczbe zapisow do pamieci.
strzelczykadam
Posty: 6
Rejestracja: pn maja 06, 2019 5:20 pm

czw wrz 12, 2019 8:02 pm

Wykres stworzony jest na serwerze w chmurze. wydaje mi się że termometr wysyła dane do chmury i w chmurze zapisywane są dane z których tworzone są wykresy. To z jaką częstotliwością tworzony jest punkt na wykresie prawdopodobnie nie zależy od modułu wysyłającego informacje o temperaturze do chmury.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7750
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 12, 2019 8:15 pm

Moduł wysyła dane przy każdej zmianie. Serwer zapisuje aktualną wartość co 10min.
Możesz zmniejszyć ten czas na własnym serwerze.
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

pt wrz 13, 2019 5:13 pm

strzelczykadam pisze:
czw wrz 12, 2019 8:02 pm
Wykres stworzony jest na serwerze w chmurze. wydaje mi się że termometr wysyła dane do chmury i w chmurze zapisywane są dane z których tworzone są wykresy. To z jaką częstotliwością tworzony jest punkt na wykresie prawdopodobnie nie zależy od modułu wysyłającego informacje o temperaturze do chmury.
Przepraszam, masz rację. W glowie mialem licznik impulsow gdzie taki stan jest zapisywany.
ODPOWIEDZ