Sonoff touch T1 wgranie supla

Post Reply
sediv44
Posts: 18
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:38 am

Sat Oct 12, 2019 5:27 pm

Niedawno zakupiłem pojedynczy włącznik dotykowy sonoff t1.Wgrałem mu soft supli ITEAD SONOFF Touch fakt że to nie jest soft do tego urządzenia ale wgrał się zarejestrował się nawet w chmurze ale po chwili ustawił się znów w tryb konfiguracji .Za drugim razem jak wgrywałem to nawet nie zdążył się zarejestrować. Po restarcie w niecałe kilka sekund znów wszedł w tryb konfiguracji .Wgrywałem mu też softy GUI_touch_w603_181.ino.generic.bin i GUI_touch_181.ino.generic.bin ale jest to samo po skonfigurowaniu i restarcie wchodzi ponownie w tryb konfiguracji.Może za słabo szukałem może mi ktoś podpowie jaki soft muszę wgrać żeby było okey.Z góry dziękuje.
User avatar
wojtas567
Posts: 1778
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Oct 12, 2019 9:59 pm

Niestety te touch-e mają na różnych GPIO wejścia / wyjścia.
Z Twojego opisu ciężko stwierdzić jaką masz wersję.
Pozdrawiam
Wojtek
sediv44
Posts: 18
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:38 am

Sun Oct 13, 2019 6:42 am

Jest to model : TOEU1C
User avatar
wojtas567
Posts: 1778
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 13, 2019 8:27 am

Jeżeli taki to standardowy soft https://www.itead.cc/sonoff-touch.html
Wgraj tą wersję GUI_touch_181.ino.generic.bin i kanał 0 powinien działać, nie zakładaj zewnętrznej obudowy i zobacz czy wtedy też wchodzi Ci w tryb konfiguracji.
Pozdrawiam
Wojtek
sediv44
Posts: 18
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:38 am

Sun Oct 13, 2019 9:50 am

Wgrywałem go dwa razy jest to samo po restarcie wchodzi w tryb konfiguracji chociaż przy drugim razie zarejestrował się w supli ale po chwili znowu wchodzi w tryb konfiguracji rozgłasza sieć lecz na krótko potem dioda gaśnie i pali się tylko dioda podświetlenia przycisku.. Jak łączy się z suplą to raz ma przycisk podświetlony raz nie.Tego sonoffa zakupiłem tu https://pl.aliexpress.com/item/32952928 ... 5c0fUtlMfx
User avatar
makrz
Posts: 261
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Sun Oct 13, 2019 6:41 pm

sediv44 wrote:
Sun Oct 13, 2019 9:50 am
Wgrywałem go dwa razy jest to samo po restarcie wchodzi w tryb konfiguracji chociaż przy drugim razie zarejestrował się w supli ale po chwili znowu wchodzi w tryb konfiguracji rozgłasza sieć lecz na krótko potem dioda gaśnie i pali się tylko dioda podświetlenia przycisku.. Jak łączy się z suplą to raz ma przycisk podświetlony raz nie.Tego sonoffa zakupiłem tu https://pl.aliexpress.com/item/32952928 ... 5c0fUtlMfx
Jak zasilasz ten moduł?
Jak z programatora to tak będzie.
Zasil 230V i powinno być OK.
sediv44
Posts: 18
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:38 am

Mon Oct 14, 2019 4:18 pm

Miałeś racje makrz podłączyłem 230v i działa dobrze .Dzięki makrz i wojtas.
sediv44
Posts: 18
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:38 am

Sun Oct 20, 2019 11:24 am

Mam jeszcze jedno pytanie jak go wprowadzić w stan konfiguracji .Okey już wiem 5s przytrzymać przycisk włączania.
Post Reply