Ai-speaker

Crey
Posty: 3
Rejestracja: pn maja 06, 2019 7:37 pm

sob mar 07, 2020 11:45 am

mariusz_70 pisze:
pt gru 06, 2019 8:58 pm
Brama wjazdowa i garażowa.
A co dać w bramie jako value_template?
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 590
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

pt cze 05, 2020 1:02 pm

Jakieś postępy z integracją z Supla? Bo chyba zakupię dev-1 ;)
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9352
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt cze 05, 2020 1:49 pm

Zaraz po wprowadzeniu webhook-ów dla Skryptów prześlemy specyfikację do AI-Speaker.
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 590
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

pt cze 05, 2020 3:43 pm

pzygmunt pisze:
pt cze 05, 2020 1:49 pm
Zaraz po wprowadzeniu webhook-ów dla Skryptów prześlemy specyfikację do AI-Speaker.
No to AIS dev1 już w drodze :D
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Kassewsky
Posty: 163
Rejestracja: śr sty 22, 2020 9:44 am

sob cze 06, 2020 12:01 pm

pzygmunt pisze:
pt cze 05, 2020 1:49 pm
Zaraz po wprowadzeniu webhook-ów dla Skryptów prześlemy specyfikację do AI-Speaker.
"Zaraz po" czyli miej więcej kiedy ? 🙂
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9352
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob cze 06, 2020 1:02 pm

Webhooki będą w czerwcu. "Zaraz po" to zapewne kilka dni po, ale czy i kiedy prace po stronie AI-Speakera ruszą to już inna kwestia.
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 590
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

sob cze 06, 2020 1:05 pm

pzygmunt pisze:
sob cze 06, 2020 1:02 pm
ale czy i kiedy prace po stronie AI-Speakera ruszą to już inna kwestia.
Chyba, że znajdzie się jakiś chętny, który to zrobi i im udostępni...
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 590
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

sob cze 06, 2020 2:57 pm

Ja właśnie oczekuję na urządzenie, ale czytając instrukcję natknąłem się na coś takiego:
AIS_Supla.jpg
AIS_Supla.jpg (53 KiB) Przejrzano 449 razy
Pytanie do posiadaczy urządzenia, co tam jest dostępne?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Kassewsky
Posty: 163
Rejestracja: śr sty 22, 2020 9:44 am

sob cze 06, 2020 3:35 pm

Goral64 pisze:
sob cze 06, 2020 2:57 pm
Ja właśnie oczekuję na urządzenie, ale czytając instrukcję natknąłem się na coś takiego:
AIS_Supla.jpg
Pytanie do posiadaczy urządzenia, co tam jest dostępne?
Z tego co pamiętam jest tylko włącznik światła i rolety.
Jest to standardowa integracja z home assistance. 🙂 Ale wiek że ktoś z AiS jest na forum więc może się wypowie.
mariusz_70
Posty: 77
Rejestracja: czw lis 10, 2016 5:51 pm

sob cze 06, 2020 3:39 pm

Cytaty z dokumentacji AiS:

Asystent domowy 0.105.7

Oferujemy w systemie Asystent domowy integrację z SUPLA OpenAPI. Jest to pierwsza, jeszcze niekompletna wersja (obecnie obsługiwane są tylko żaluzje i przełączniki).
Bazujemy na pakiecie PySupla i na integracji z Home Assistant autorstwa Michała Węgrzynka mwegrzynek.

Asystent domowy 0.106.1b2

w integracji AIS Supla doszły bramy
kod napisał @rocik https://github.com/Rocik
https://github.com/home-assistant/home- ... pull/31643
Nie testowaliśmy tego lokalnie bo nie mamy sterownika do bram SUPLA ale przeszło wszystkie testy w HA więc powinno działać OK.
Jak ktoś ma już dodaną integrację AIS SUPLA i ma sterownik do bramy to encja bramy powinna się pojawić w Asystencie domowym.
W obecnej wersji integracji z SUPLA nie pytamy okresowo o nowo dodane urządzenia SUPLA, robimy to tylko raz na starcie systemu Asystent domowy - więc jeżeli ktoś dodaje nowe urządzenie do SUPLA to żeby pojawiło się w Asystencie domowym trzeba ponownie uruchomić bramkę AIS dom.

Asystent domowy 0.109.7

Konfiguracja ilości zapytań do serwisu SUPLA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”