Ai-speaker
Ta mało konkurencyjna cena i dziwny sposób komunikacji zabije projekt. Przyszłość to pozbycie się kluczy, pilotów, smartfonów z kieszeni. Noszenie pilota do komunikacji z systemem jest jakimś żartem. Ale powodzenia. Plus - język Polski 

Nie atakuję projektu Supli 

Ja myślę, że docelowo urządzenie będzie wyposażone w swój mikrofon i głośnik (nazwa zobowiązuje

Tak jak kibicuję i wspieram Suplę tak samo będę kibicował i wspierał AI Speaker.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 3x SBW-02, 4x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
1x MEW-01, 1x LIW-01, 3x SBW-02, 4x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Wczoraj otrzymałem bramkę.
Wymaga jeszcze konfiguracji.
Liczę na pełną integrację z Supla bo jako baza w domu jest super.
Do tego sceny harmonogramy itd.
Naprawdę spoko sprawa.
Myślę nad postawieniem własnego serwera bo gdzieś widziałem informacje o integracji przez mqtt.
Ktoś ma jakieś podpowiedzi
Wymaga jeszcze konfiguracji.
Liczę na pełną integrację z Supla bo jako baza w domu jest super.
Do tego sceny harmonogramy itd.
Naprawdę spoko sprawa.
Myślę nad postawieniem własnego serwera bo gdzieś widziałem informacje o integracji przez mqtt.
Ktoś ma jakieś podpowiedzi
He, he, a ja mam tylko "lampki", które i tak widoczne są jako przekaźniki. Ale daje się je włączać i wyłączać głosowo 
Póki co znalazłem tylko tyle:

Póki co znalazłem tylko tyle:
Aby w pełni zintegrować suple z bramką musisz postawić własny serwer supli na raspberry pi zainstalować dodatkowo Supla-MQTT-Client a po stronie bramki AIS wykorzystać Broker MQTT. Dzięki takiej integracji bramką będziesz mógł sterować wszystkimi modułami supli, odczytasz z czujników wartości temperstury czy wilgotności, zapraszam do lektury - viewtopic.php?f=6&t=5445
2x Sonoff BRIDGE RF 433
2x Sonoff BRIDGE RF 433
-
może to Cię naprowadzi:
viewtopic.php?p=58811#p58811
Zacznij od tego wątku, tylko to rozwiązanie nie działa z pi4 ale czytając blog raspberry wiem że prace trwają nad takim rozwiązaniem:
viewtopic.php?f=26&t=4455
następny:
viewtopic.php?f=23&t=4081
i jeszcz ten:
viewforum.php?f=63
Witam . dostałem właśnie bramkę , ściągłem supla wysztko przebiegło pomyślnie, tylko co widać stany i przełączniki kilkanaście minut dopiero restart pomaga i znowu widzę ,a i jest sposób żeby suwak od lampki na aplikacji nie wracał z powrotem bo wtedy pokazuje zły stan.pozd
Wraca, bo AIS nie ustawia go wg swoich danych, tylko odświeża je co 60s z Supla Cloud. Kiedyś było co 30s. ale po wprowadzeniu limitu na API do 1000 wywołań na godzinę wydłużono czas synchronizacji. A to i tak niemiłosiernie długi czas reakcji. Powoduje też, że jak np. głosowo włączysz lampkę, to dopóki AIS nie ściągnie z Supli stanu, że lampka jest włączona, to jej nie wyłączysz...
2x Sonoff BRIDGE RF 433
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Czyli rozwiązaniem może być swój serwer i wtedy nie przejmujemy się limitem.Goral64 pisze: ↑sob cze 13, 2020 5:45 amWraca, bo AIS nie ustawia go wg swoich danych, tylko odświeża je co 60s z Supla Cloud. Kiedyś było co 30s. ale po wprowadzeniu limitu na API do 1000 wywołań na godzinę wydłużono czas synchronizacji. A to i tak niemiłosiernie długi czas reakcji. Powoduje też, że jak np. głosowo włączysz lampkę, to dopóki AIS nie ściągnie z Supli stanu, że lampka jest włączona, to jej nie wyłączysz...
Chyba że Ais ma swój soft do rolet.