Strona 1 z 1

Zamykanie furtki, bramy itp.

: pn paź 28, 2019 4:08 pm
autor: tomek98
Czy jest taka możliwość aby w harmonogramie bądź innym aplecie ustawić zamykanie bramy o np 22 jeżeli jest otwarta ? Jeżeli się powtarzam z pytaniem to przepraszam :)

Re: Zamykanie furtki, bramy itp.

: pn paź 28, 2019 4:21 pm
autor: agru
Witam serdecznie wszystkich

Re: Zamykanie furtki, bramy itp.

: pn paź 28, 2019 7:11 pm
autor: lesny8
tomek98 pisze:
pn paź 28, 2019 4:08 pm
Czy jest taka możliwość aby w harmonogramie bądź innym aplecie ustawić zamykanie bramy o np 22 jeżeli jest otwarta ? Jeżeli się powtarzam z pytaniem to przepraszam :)
Można, dokładnie tak jak napisałeś zrobić to w harmonogramie.

Re: Zamykanie furtki, bramy itp.

: pn paź 28, 2019 7:14 pm
autor: tomek98
lesny8 pisze:
pn paź 28, 2019 7:11 pm
tomek98 pisze:
pn paź 28, 2019 4:08 pm
Czy jest taka możliwość aby w harmonogramie bądź innym aplecie ustawić zamykanie bramy o np 22 jeżeli jest otwarta ? Jeżeli się powtarzam z pytaniem to przepraszam :)
Można, dokładnie tak jak napisałeś zrobić to w harmonogramie.
No właśnie na moje oko nie dokończą, ponieważ nie wiem jak Ty ale ja mam tylko opcję otwórz. Mam podpięty czujnik otwarcia i aplikacja sprawnie mi wykrywa kiedy coś jest otwarte a kiedy zamknięte. Jednak nie mogę sobie ustawić zamknięcia tylko otwarcie w harmonogramie.

Re: Zamykanie furtki, bramy itp.

: pn paź 28, 2019 7:22 pm
autor: tomek98
Przepraszam... nie sprawdziłem wszystkiego...
W furtce mamy tylko otwieranie co jest logiczne bo chodzi o rygiel a w bramie już mamy tę możliwość :)
BTW nie stosuję tego ani do furtki ani do bramy ale tym kanałem włączam sobie komputer, monitor/TV ;)

Re: Zamykanie furtki, bramy itp.

: pn paź 28, 2019 7:26 pm
autor: lesny8
Ja mam do wyboru otwórz lub zamknij, ale różnica taka, że mam dwa czujniki, może to to?

Re: Zamykanie furtki, bramy itp.

: pn paź 28, 2019 8:17 pm
autor: tomek98
lesny8 pisze:
pn paź 28, 2019 7:26 pm
Ja mam do wyboru otwórz lub zamknij, ale różnica taka, że mam dwa czujniki, może to to?
całkiem możliwe ale pewny nie jestem :)

Re: Zamykanie furtki, bramy itp.

: wt paź 29, 2019 8:42 am
autor: lesny8
Usunąłem czujnik otwarcia pośredniego, potem czujnik otwarcia i dalej widziałem otwórz lub zamknij podczas tworzenia harmonogramu.
harmonogram.jpg
harmonogram.jpg (63.5 KiB) Przejrzano 715 razy
Nie zmienia to faktu, że aby scheduler wykonał akcję, musi wiedzieć czy brama jest otwiera, czy zamyka. Czujnik otwarcia musi być przypisany. Bez tego harmonogram się zapisze, ale akcja się nie wykona.
Pokaż screen z tworzonego harmonogramu..

Re: Zamykanie furtki, bramy itp.

: wt paź 29, 2019 3:23 pm
autor: tomek98
lesny8 pisze:
wt paź 29, 2019 8:42 am
Usunąłem czujnik otwarcia pośredniego, potem czujnik otwarcia i dalej widziałem otwórz lub zamknij podczas tworzenia harmonogramu.
harmonogram.jpg

Nie zmienia to faktu, że aby scheduler wykonał akcję, musi wiedzieć czy brama jest otwiera, czy zamyka. Czujnik otwarcia musi być przypisany. Bez tego harmonogram się zapisze, ale akcja się nie wykona.
Pokaż screen z tworzonego harmonogramu..
Już wszystko gra, miałem czujnik i wszystko dobrze podpięte, ale zamiast wybrać kanał brama wybrałem furtkę i przez to nie miałem opcji zamykania/wyłączania.