Dziwna awaria  ( zawieszenie ) routera  ( AP )

Patryk
Posty: 701
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr lis 27, 2019 5:54 pm

Bardziej opiszę to jako ciekawostkę.
Mam router, do niego podpięty punkt dostępowy  ( AP ) tylko dla urządzeń SUPLI.
W pierwszym momencie myślałem, że to jakaś awaria serwera.
Urządzenia są online, a nie działają lub termometry wskazują 0,0. ???
Dziwne.
Mam, jeden moduł połączony z głównym routerem i ten działa prawidłowo.
Kamery również.
Więc wnioskuję, że zawiesił mi się AP.
Ale będąc narazie poza domem, nie potrafię go zresetować.
Jedynie co mnie zastanawia, to czemu w aplikacji urządzenia są online.
Ale widocznie jakoś tak "dziwnie" AP się zawiesił.
Załączniki
Screenshot_20191127-180115.png
Screenshot_20191127-180115.png (150.4 KiB) Przejrzano 416 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7717
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lis 27, 2019 5:56 pm

Jeśli są online to są. Zrestartuj aplikacje w smartfonie. Może tam status się nie odświeżył.
wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

śr lis 27, 2019 5:58 pm

ja dokładnie miałem to samo 30 min temu :
- tempertaury , wilgotności były 0
- włączniki, światła , bramy .... wszytsko było NA ZIELONO ale nie dało się nic zrobić : ani włączyć ani wyłączyć, otowrzyć ,zamknąć

reset routera pomógł
wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

śr lis 27, 2019 5:59 pm

pzygmunt pisze:
śr lis 27, 2019 5:56 pm
Jeśli są online to są. Zrestartuj aplikacje w smartfonie. Może tam status się nie odświeżył.
nie , to nie to , bo dokładnie to robiłem przed restartem routera
Ostatnio zmieniony śr lis 27, 2019 5:59 pm przez wsosniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7717
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lis 27, 2019 5:59 pm

Dziwne. Na którym jesteście serwerze ?
wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

śr lis 27, 2019 6:00 pm

srv16
suplson
Posty: 8
Rejestracja: śr mar 27, 2019 7:39 am

śr lis 27, 2019 6:02 pm

Patryk mam dokładnie to samo co u Ciebie.
Osobny AP dla supli. Urządzenia online a odczyty 0
Jedno urządzenie mam podpięte do głównego routera i także stany temperatur wynoszą 0
W clodzie nie ma odczytów temperatury.
Status bramy wskazuję że jest otwarta , a jest zamknięta.
Ostatnio zmieniony śr lis 27, 2019 6:16 pm przez suplson, łącznie zmieniany 1 raz.
Patryk
Posty: 701
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr lis 27, 2019 6:04 pm

To samo sobie pomyślałem.
Zresetowalem nawet telefon.
Mój serwer to svr20
Proszę zobaczyć aktualny scren z wykresu i godzinę
Załączniki
Screenshot_20191127-185951.png
Screenshot_20191127-185951.png (141.33 KiB) Przejrzano 398 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7717
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lis 27, 2019 6:07 pm

Różne serwery podobny czas. Jakiego firmware-u używacie. Może tu leży problem ?
Awatar użytkownika
TomekSkarabeusz
Posty: 39
Rejestracja: wt maja 29, 2018 6:14 am

śr lis 27, 2019 6:08 pm

Chyba jakiś błąd. Mi przy próbie uruchomienia jakiejkolwiek akcji wyskakuje:

BŁĄD
Błąd przy wykonaniu akcji w SUPLA Server.
ODPOWIEDZ