Firmware QLQ

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1306
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lut 02, 2020 2:52 pm

local pisze:
ndz lut 02, 2020 2:42 pm
QLQ pisze:
ndz gru 08, 2019 11:32 am
UPDATE 02-02-2002
Jakaś stara ta aktualizacja :lol:
Poprawka zrobiona :D
michallus
Posty: 3
Rejestracja: wt sty 07, 2020 9:41 am

śr lut 19, 2020 9:01 am

Mam taki problem. Otóż podłączyłem BME280 do NodeMCU v3. Wgrałem soft kod GUI_BME_BH. Wszystko jest ok bo działa i tak też ma być bo kod dość dokładnie przeanalizowałem i jest OK oraz nic tam nie zmieniałem (oprócz GPIO do BME i wywalenia czujnika światła bo ten pójdzie do wiatromierza jako osobny moduł). Rejestracja przebiega ok, w apce na androida dane pokazywane są ok ale w cloudzie ich nie ma (wartość pod ikonką dla kanału temp+hum i ciśnienia nie jest pokazywana) oraz nie są przekazywane dane do wykresów i skryptów.
Sonoffy z Dsami nie mają tego problemu.


Na skompilowanym sofcie z Githuba to samo.


EDIT: Panowie, wgrałem uproszczony soft bez GUI pobierający tylko dane z BME i wysyłane na COM i po callbackach SuplaDevice.setPressureCallback() i SuplaDevice.setTemperatureHumidityCallback() do clouda. Temperatura i wilgotność pojawia się i w apce i w cloud/scripts, wykresy rysują się. Natomiast ciśnienie tylko w apce. W cloudzie nie jest widoczne oraz nie jest tworzony wykres. Czy cloud obsługuje na kanale ciśnienia tworzenie wykresów? Architekturę Supli dopiero trawię ciecz więc nie bić ;)

I jak już pytam to czy, któryś callback przekazuje dane teksowe char? Potrzebuję do czujnika poziomu cieczy gdzie nie potrzebuję danych ilościowych tylko jakościowe (Mało,średnio,dużo)?
9x SRW-01
3xSonoff Mini soft 2.8.3
1xSonoff Basic + DS18B20
Cloud na RPI 4b+
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1306
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr lut 19, 2020 2:27 pm

Ciśnienie nie ma w Cloud wartości ani wykresu. Byc może bedzie v v2.4Cloud ale to pytanue do @pzygmunt
zszczech
Posty: 13
Rejestracja: ndz wrz 23, 2018 9:52 am

śr lut 19, 2020 5:30 pm

QLQ pisze:
ndz gru 08, 2019 11:32 am

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Czujnik BMP_280 ( nie mylić z BME) - ciśnienie z korektą i czujnik temperatury oraz czujnik natężenia światła :
https://github.com/RafQLQ/My_Supla/tree ... BMP_BH_GUI
---------------------------------------------------------------------
Mam taki nie typowo prośbę. Czy można było by zrobić soft z dodatkowym 2 przekaźnikami 3czujnikami. Chodzi mi oto że mam sterownik do bramy zbudowany na ESP-12F i chciałem go wykorzystać.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1306
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob wrz 05, 2020 3:38 pm

Podbijam.
Ostatnio ktoś szukał BME280 RAZEM Z BH1750. JEST BIN, RAZEM Z JPG PARAMETRAMI JAK WGRAĆ
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1306
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob wrz 05, 2020 3:39 pm

Gang pisze:
ndz gru 08, 2019 12:47 pm
Dodaj w nazwie tematu Twój Nick, łatwiej będzie kiedyś to wyszukać ;)
Co do wyszukiwarki- wpisując "firmware +qlq " nie znalazłem tego wątku :roll: :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”