Firmware QLQ

Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 12:50 pm

Z arduino coą mi nie wychodzi ale wrócę do wgranego pliku .bin . Moduł połączył się z moją siecią bo jak wszedłem w konfigurację ponownie to podaje że jest połączony . Przy konfiguracji podałem email oraz serwer do mojej supli ale nie ma nigdzie możliwości podania w jakiej lokalizacji ma być . Kiedy to sie podaje bo jak na razie to nadal w supli nie jest widoczny moduł.
elmaya
Posty: 662
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pt gru 20, 2019 1:06 pm

you select the location in the cloud.
What do you have here?
Supla last state.png
Supla last state.png (2.38 KiB) Przejrzano 411 razy
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 1:26 pm

Ja mam Unkown sever address
elmaya
Posty: 662
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pt gru 20, 2019 1:32 pm

You have write the server name incorrectly or you have some blank space in front or behind.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 1:36 pm

Sprawdzałem dokładnie , mam wpisane poprawnie adres servera
elmaya
Posty: 662
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pt gru 20, 2019 1:41 pm

sure not.
you can use the server's ip
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 1:44 pm

Jak znajdę adres serwera supli ? . Mój serwer to svr7
elmaya
Posty: 662
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pt gru 20, 2019 2:06 pm

svr7.supla.org
46.105.54.5

have you written svr7.supla.org or just svr7
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 2:09 pm

napisałem pełną nazwę serwera czyli svr7.supla.org
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 2:14 pm

Może robię coś w innej kolejności ?
Przy pierwszej konfiguracji podałem wszystkie dane , czyli moją sieć , serwer , email, wysokość , i nazwę urządzenia . Po zapisaniu i ponownym restarcie i wejściu w moduł , podaje mi tylko przypisana moją sieć . Jeżeli chcę podać lokalizację w Supla last state to okienko jest nie aktywne i nie moge nic wpisać. Wpisywałem adres serwera i wpisywałem adres ip , nic nie pomogło . Kiedy jest możliwość wpisania w supla last state ? po wpisaniu serwera email .... i zapisaniu i ponownym wejściu w konfigurację ?
ODPOWIEDZ