Firmware QLQ

elmaya
Posty: 662
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pt gru 20, 2019 2:22 pm

When you access Wi-Fi config, is your data or fields blank?

Have you upload with this setting?
FlashTool16_LI.jpg
FlashTool16_LI.jpg (283.99 KiB) Przejrzano 436 razy
Patryk
Posty: 701
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pt gru 20, 2019 2:28 pm

byniom pisze:
pt gru 20, 2019 2:14 pm
Kiedy jest możliwość wpisania w supla last state ? po wpisaniu serwera email .... i zapisaniu i ponownym wejściu w konfigurację ?
LAST STATE: określa ostatni stan połączenia z serwerem
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 2:28 pm

Miałem źle ustawione Flash Size , zamiast 16Mbit miałem ustawione 8Mbit . Teraz w supla jest widoczny i przypisałem czujnik ciśnienia tylko pokazuje mi wartość zero . Możliwe że czujnik jest uszkodzony.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 2:31 pm

byniom pisze:
pt gru 20, 2019 2:28 pm
Miałem źle ustawione Flash Size , zamiast 16Mbit miałem ustawione 8Mbit . Teraz w supla jest widoczny i przypisałem czujnik ciśnienia tylko pokazuje mi wartość zero . Możliwe że czujnik jest uszkodzony.
Już działa , miałem odwrotnie podpięty czujnik :) . Dziękuje elmaya za cierpliwość i pomoc :)
elmaya
Posty: 662
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pt gru 20, 2019 2:34 pm

okay.
QLQ should consider adding a screenshot and or editing the file name from GUI_BME_BH.ino.generic.bin to GUI_BME_BH_DOUT_16Mbit.bin to avoid confusion.

not everyone knows how to determine the type and size of flash based on the 2-3 bit of the bin file
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 4:46 pm

QLQ czy możesz zrobić też binarkę pod czujnik BMP280 ?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt gru 20, 2019 6:51 pm

elmaya pisze:
pt gru 20, 2019 2:34 pm
okay.
QLQ should consider adding a screenshot and or editing the file name from GUI_BME_BH.ino.generic.bin to GUI_BME_BH_DOUT_16Mbit.bin to avoid confusion.

not everyone knows how to determine the type and size of flash based on the 2-3 bit of the bin file
You're right. I thought about it but forgot
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt gru 20, 2019 6:52 pm

byniom pisze:
pt gru 20, 2019 4:46 pm
QLQ czy możesz zrobić też binarkę pod czujnik BMP280 ?
oczywiście zrobię po 22 powinna być. Teraz dopiero wróciłem z pracy.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 6:52 pm

Dzięki :)
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt gru 20, 2019 6:56 pm

byniom pisze:
pt gru 20, 2019 2:28 pm
Miałem źle ustawione Flash Size , zamiast 16Mbit miałem ustawione 8Mbit . Teraz w supla jest widoczny i przypisałem czujnik ciśnienia tylko pokazuje mi wartość zero . Możliwe że czujnik jest uszkodzony.
Muszę zrobić soft tak jak było wcześniej, że jak nie ma czujnika lub źle podpięty to nie łączy się z Cloud aczkolwiek tak jak jest wydaje mi się że jest lepiej bo WYSTARCZY ZAMIENIĆ DWA PRZEWODY D1 i D2 i czujnik powinien ładnie podawać dane T, H, P
ODPOWIEDZ