Firmware QLQ

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1300
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt gru 20, 2019 7:58 pm

byniom pisze:
pt gru 20, 2019 6:52 pm
Dzięki :)
Proszę sprawdź czy działa: https://github.com/RafQLQ/My_Supla/tree ... BMP_BH_GUI

jak będą wartości 0 zamień D1 z D2
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 430
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt gru 20, 2019 10:08 pm

Działa ale gryzie się z BME tzn. Jeżeli moduł z bme mam odłączony to bmp działa natomiast jeżeli podłączony jest bme to ten z bmp nie chce sie połączyć . Zmieniłem mu lokalizację ale nie pomogło , coś się gryzą ze sobą .
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1300
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt gru 20, 2019 10:34 pm

byniom pisze:
pt gru 20, 2019 10:08 pm
Działa ale gryzie się z BME tzn. Jeżeli moduł z bme mam odłączony to bmp działa natomiast jeżeli podłączony jest bme to ten z bmp nie chce sie połączyć . Zmieniłem mu lokalizację ale nie pomogło , coś się gryzą ze sobą .
Pewnie identyfikator GUID .Używasz na tym samym ESP ? Zaraz zrobię


EDIT : Proszę poprawione z nowym GUID: https://github.com/RafQLQ/My_Supla/blob ... eneric.bin
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1300
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt gru 20, 2019 10:54 pm

Mam prośbę aby pytania i kwestie dotyczące Stacji pogody umieszczać tu : viewtopic.php?f=24&t=4225&start=190
Inaczej zaraz a właściwie już zrobił się bałagan. Będę aktualizował linki do firmware razem z linkami do wątków z nimi związanych na forum i w nich będziemy rozwiązywali problemy ich dotyczące. Będzie porządek.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 430
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

sob gru 21, 2019 8:47 am

Nie pomogło ale zachowuje się dziwnie bo moduły razem działają dopóki nie aktywuję czujnika cisnienia w BMP , wtedy BME też się zawiesza i po odłączeniu BMP czujnik BME nadal wisi i muszę odłączyć go od napięcia . Kiedy w BMP jest aktywny tylko czujnik temperatury to jest ok ale jak tylko włączę ciśnienie to po zapisaniu od razu zawiesza obydwa .
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1300
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob gru 21, 2019 9:50 am

byniom pisze:
sob gru 21, 2019 8:47 am
Nie pomogło ale zachowuje się dziwnie bo moduły razem działają dopóki nie aktywuję czujnika cisnienia w BMP , wtedy BME też się zawiesza i po odłączeniu BMP czujnik BME nadal wisi i muszę odłączyć go od napięcia . Kiedy w BMP jest aktywny tylko czujnik temperatury to jest ok ale jak tylko włączę ciśnienie to po zapisaniu od razu zawiesza obydwa .
Aby było jasne rozumiem że bme i bmp są pod dwa inne esp podłączone?

Usuń oba z Cloud i zaloguj jeszcxe raz. GUID jest generowane na podstawie Mac Adr więc nie powinno być problemu.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 430
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

sob gru 21, 2019 10:16 am

Oczywiście że nie pod jednego wemosa :) , to dwa oddzizelne układy .
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1300
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob gru 21, 2019 12:19 pm

byniom pisze:
sob gru 21, 2019 10:16 am
Oczywiście że nie pod jednego wemosa :) , to dwa oddzizelne układy .
Nie wiem co może być przyczyną takiego zachowania u Ciebie. Właśnie przetestowałem to specjalnie u siebie i u mnie to nie występuje. Pomiary idą normalnie i na apce , cloud i serialPorcie. Założyłem wątek : viewtopic.php?f=8&p=56480#p56480 bo faktycznie GUID są trochę dziwne jak dla mnie laika i to może być przyczyną że się gryzą ale czekamy na odp z "góry" , która się na tym zna :D :)


Napisz @byniom czy zadziałało jak nie to przekonpiluję ci binarke z pobranymi GUID z www. A i w prezencie będzie OTA. :D oczywiscie dzięki koledze @elmaya
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 430
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz gru 22, 2019 11:56 am

Niestety juz nie sprawdzę bo podarowałem jeden czujnik sąsiadowi i mam tylko ten co jest u mnie . Jak kupię następny to wtedy sprawdzę . Zauważyłem jeszcze jeden taki mały mankament że mój czujnik BME czasem się rozłączy sam z siebie i nie chce się połączyć , dopiero jak odłączę go od zasilania podłączę ponownie to się zaloguje .
kuris
Posty: 104
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

ndz gru 22, 2019 8:23 pm

a powiedz mi jak wywołać na nim config?? wgrałem ten z obsługą bme280 i za chiny nie mogę wywołać configa. wgrane na wemos d1 mini
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”