Firmware QLQ

Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz gru 22, 2019 8:54 pm

GND + D3 na około 5sek
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz gru 22, 2019 10:58 pm

byniom pisze:
ndz gru 22, 2019 8:54 pm
GND + D3 na około 5sek
Si. Jest w readme.md na git . Nie czytacie
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pn gru 23, 2019 6:47 am

Co do tego rozłączania się po jakimś czasie moje BME to problemem chyba była ładowarka od Huawei . Wydaje mi się że ona się całkowicie wyłącza po jakimś czasie , pewnie jak jest bardzo mały pobór prądu . Podłączyłem moduł pod inna stara ładowarkę i pracuje cały czas.
Remi
Posty: 44
Rejestracja: wt maja 22, 2018 4:03 pm

wt sty 14, 2020 11:16 pm

QLQ - można prosić o skompilowanie softu do sondy PH?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr sty 15, 2020 1:28 pm

Remi pisze:
wt sty 14, 2020 11:16 pm
QLQ - można prosić o skompilowanie softu do sondy PH?
Sonde ph trzeba wstepnie kalibrować. Muszę sobie przypomnieć jak to sie robiło. :?
Remi
Posty: 44
Rejestracja: wt maja 22, 2018 4:03 pm

śr sty 15, 2020 3:26 pm

Jak kojarzę to ustawiałeś tam jakiś parametr (poprzez podanie wartości) ale te sondy same w sobie mają też opcje kalibracji więc przypuszczam że się powinno skalibrować sondę pod wartość w sofcie.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr sty 15, 2020 9:45 pm

Remi pisze:
śr sty 15, 2020 3:26 pm
Jak kojarzę to ustawiałeś tam jakiś parametr (poprzez podanie wartości) ale te sondy same w sobie mają też opcje kalibracji więc przypuszczam że się powinno skalibrować sondę pod wartość w sofcie.
Tam mierzylo sie i ustawiało napięcie na zwarciu na gnieździe sondy i potem trzeba bylo uwzglednic w kodzie i tam wpisac. Tetaz juz wiem jak w GUI zrobic wprowadzanie zmiennych . Ale bede probowal dopiero w piątek wieczorem. Myślę ze damy radę. Chlopaki z gorim pomogą a @elmaya na pewno.

Sonda po czasie od opublikowania posta na forum z kodem do przedwcxoraj sie zużyła - trochę krótko. Trzeba kupić nową. Wiedziałem o tym sle nie myślałem, ze tak szybko to nastąpi.
Remi
Posty: 44
Rejestracja: wt maja 22, 2018 4:03 pm

czw sty 16, 2020 8:40 am

QLQ pisze:
śr sty 15, 2020 9:45 pm
Sonda po czasie od opublikowania posta na forum z kodem do przedwcxoraj sie zużyła - trochę krótko. Trzeba kupić nową. Wiedziałem o tym sle nie myślałem, ze tak szybko to nastąpi.
Jesteś w stanie stwierdzić, co się stało? Była cały czas zanurzona?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw sty 16, 2020 1:17 pm

Remi pisze:
czw sty 16, 2020 8:40 am
QLQ pisze:
śr sty 15, 2020 9:45 pm
Sonda po czasie od opublikowania posta na forum z kodem do przedwcxoraj sie zużyła - trochę krótko. Trzeba kupić nową. Wiedziałem o tym sle nie myślałem, ze tak szybko to nastąpi.
Jesteś w stanie stwierdzić, co się stało? Była cały czas zanurzona?
Tak cały czas w akwarium. Wydaje mi due ze to normalne zużycie i ze same sondy sie vo jakiś czas wymienia.
Remi
Posty: 44
Rejestracja: wt maja 22, 2018 4:03 pm

czw sty 16, 2020 8:39 pm

Ja będę miał kolejne dwie (moja + kumpla) więc będzie można z czasem wyciągnąć jakieś wnioski.
ODPOWIEDZ