Gniazdko podobne do Neo Coolcam

Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 790
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz gru 15, 2019 8:40 am

Witam, podpowie ktoś czy znajdę jakieś gniazdko na wzór Neo Coolcam które da się względnie łatwo zasuplować bez jakichś wielkich przeróbek??
miko1282
Posty: 429
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

ndz gru 15, 2019 6:45 pm

PuteR pisze:
ndz gru 15, 2019 8:40 am
Witam, podpowie ktoś czy znajdę jakieś gniazdko na wzór Neo Coolcam które da się względnie łatwo zasuplować bez jakichś wielkich przeróbek??
A czemu na podobe ?
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 790
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz gru 15, 2019 7:29 pm

A czy neo coolcam da się łatwo zasuplowac i tam są chyba różne wersje z pomiarem prądu i bez pomiaru, czy jedna i druga się nadaje?
Jankes
Posty: 30
Rejestracja: ndz gru 02, 2018 9:01 pm

ndz gru 15, 2019 7:57 pm

PuteR pisze:
ndz gru 15, 2019 7:29 pm
A czy neo coolcam da się łatwo zasuplowac i tam są chyba różne wersje z pomiarem prądu i bez pomiaru, czy jedna i druga się nadaje?
Masz rację, neo coolcam występuje w dwóch wersjach. Do wersji 10A mogę polecić soft @djack2017 (pomiar prądu odbywa się tam programowo, podczas konfiguracji podajemy moc). Do wersji 16A nie ma na tą chwilę softu za pomocą którego będziemy mogli liczyć zużycie energii.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 790
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn gru 16, 2019 6:36 am

Jak wygląda sprawa z wgrywanie softu do neo trzeba dolutowywac piny czy da się może bez tego? Czy wyprowadzenia gpio są widoczne?
miko1282
Posty: 429
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pn gru 16, 2019 6:58 am

PuteR pisze:
pn gru 16, 2019 6:36 am
Jak wygląda sprawa z wgrywanie softu do neo trzeba dolutowywac piny czy da się może bez tego? Czy wyprowadzenia gpio są widoczne?
Gniazdko trzeba otworzyć, wtedy są widoczne piny rx tx 3v3 i gnd, niestety są dość małe, ale spokojnie, ja transformatorową się do tego wlutowałem
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 790
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn gru 16, 2019 7:05 am

Czy później da się je złożyć z wlutowanymi pinami czy trzeba je usuwać?
miko1282
Posty: 429
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pn gru 16, 2019 7:14 am

Pinów tam nie wlutujesz, tylko kabelki, po wgraniu odlutować i bez problemu się składa
djack2017
Posty: 377
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

pn gru 16, 2019 7:45 am

Kupiłem tą wersję Neo Coolcam 16A z pomiarem mocy. Zajmę się nią (softwarem) po 5 stycznia.
miko1282
Posty: 429
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pn gru 16, 2019 11:20 am

Uważaj ja w nocy przekładałem ją wraz z przylutowaną skrętką, i odpadł jeden pad...
ODPOWIEDZ