Reset shelly

makula
Posty: 4
Rejestracja: pt gru 20, 2019 6:36 pm

pt gru 20, 2019 6:38 pm

Witam, jak mogę zresetować shelly z wgranym oprogramowaniem supla? Zmieniła mi się nazwa sieci WiFi i chciałbym wprowadzić nową konfigurację.
bukox
Posty: 74
Rejestracja: czw sty 03, 2019 10:58 am

pt gru 20, 2019 7:08 pm

Musisz 10 razy w miarę szybko raz po raz włączyć/wyłącznik podłączony do niego włącznik.
6 x Shelly1 | 8 x Sonoff Basic | 2 x Sonoff TH10 | 1 x Sonoff TH16 | 7 x Zamel SRW-01 | 1 x Zamel SBW-01
makula
Posty: 4
Rejestracja: pt gru 20, 2019 6:36 pm

pt gru 20, 2019 7:18 pm

Próbowałem tego sposobu, ale niestety nie działa ale będę próbował dalej. Jest jeszcze inny sposób ?
bukox
Posty: 74
Rejestracja: czw sty 03, 2019 10:58 am

pt gru 20, 2019 7:59 pm

O ile wiem to jedyny ale faktycznie nie zawsze działa. Czasem trzeba go wykonać kilka razy. Polecam wykonać operację włącz/wyłącz 11 albo 12 razy i jeśli nie zadziała to restart i ponowna próba. W końcu na pewno się uda. To niestety jedna z wad Shelly.
6 x Shelly1 | 8 x Sonoff Basic | 2 x Sonoff TH10 | 1 x Sonoff TH16 | 7 x Zamel SRW-01 | 1 x Zamel SBW-01
Patryk
Posty: 868
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pt gru 20, 2019 8:00 pm

Jak masz wyłącznik "dzwonkowy" to naciśnij go przez ok 5 sekund.
makula
Posty: 4
Rejestracja: pt gru 20, 2019 6:36 pm

pt gru 20, 2019 8:13 pm

Wydaje jakiś dźwięk podczas resetu?
krawiol
Posty: 8
Rejestracja: śr paź 25, 2017 7:23 pm

pt gru 20, 2019 8:22 pm

U mnie z wygranym MB potrzebował 16 razy, ale faktycznie nie zawsze zaskoczyło.
hZkgZK
Posty: 39
Rejestracja: pt sie 30, 2019 10:06 am

sob gru 21, 2019 10:28 am

alternatywne rozwiązanie: ustaw np hotspot na telefonie z SSID starego WIFI. Shelly się połączy z telefonem. W ten sam sposób podłącz inne urządzenie WIFI (np komp lub inny telefon) i wejdz z niego w ustawienia shelly
makula
Posty: 4
Rejestracja: pt gru 20, 2019 6:36 pm

sob gru 21, 2019 11:10 am

O takim rozwiązaniu nie pomyślałem, ale udało się zresetować za pomocą włącznika dzwonkowego.
Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
STRAZAK1973
Posty: 13
Rejestracja: śr wrz 25, 2019 6:07 pm

pn sie 31, 2020 9:40 pm

hZkgZK pisze:
sob gru 21, 2019 10:28 am
alternatywne rozwiązanie: ustaw np hotspot na telefonie z SSID starego WIFI. Shelly się połączy z telefonem. W ten sam sposób podłącz inne urządzenie WIFI (np komp lub inny telefon) i wejdz z niego w ustawienia shelly
Możesz rozwinąć jak to zrobić i czy na pewno działa ?
Przez przypadek wczytałem ustawienia shelly1 z Multiboard do TH16 :) Włącznik dzwonkowy chyba odpada ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”